Няколко ароматни отвари за общо тонизиране на организма и добро настроение

–          Смесват се и се разбъркват внимателно по 40 г комунига, 40 дилянка, 50 г коприва, 60 г слез, 50 г маточина. Две супени лъжици от сместа се варят в 500 мл вода около 5 минути. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно.

–          Смесват се по една чаена лъжичка мащерка, една чаена лъжичка мента, една чаена лъжичка липа, една чаена лъжичка риган. Сместа се запарва в 1 литър вода, прецежда се и се пие подсладено с мед и лимон на вкус.

–          Смесват се по една супена лъжица маточина, риган, лавандула, липа. В половин литър вряща вода се слагат 2 супени лъжици от сместа, кисне цяла нощ. На сутринта се прецежда и се пие по 75 мл 3 пъти дневно 30 минути преди и 2 часа след хранене.

–          Смесват се по 10 г дилянка, 10 г риган, 10 г маточина. Попарват се с 500 мл вряща вода. Оставя се да престои 30 минути и 4 пъти дневно се пие по една винена чаша.

–          Две чаени лъжици листа от маточина се запарва с 1 чаена чаша вода. Подслажда се с мед и се пие преди лягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *