Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кардиоспазмът на стомаха е лечим

Здравословният начин на живот започва с подо­бряване и укрепване на нервната система, тъй като това е водещата физиологична система в организма. Именно нервната система контролира всички органи и процеси! Поради това около 80% от заболяванията се дължат на силни негативни чувства: те причиняват претоварване на нервната система, което от своя страна води до проблеми в предаването на нервните импулси от мозъка към вътрешните Органи. Силните емоции карат жлезите с вътрешна секреция, най-вече надбъбречните жлези, да изхвърлят в кръвта по-голямо количество хормони на стреса (адреналин, кортизол и др.).

Малкото количество от тези хормони, което се отделя всеки ден, не вреди на организма и дори е не­обходимо, тъй като надбъбречните хормони например дават усещане за прилив на сили и са отговорни за общото тонизиране. Но ако количеството на хормони­те на стреса в кръвта превишава нормата, то нанася сериозен удар на почти всички органи и системи. Така например, продължителното разочарование и гняв (всъщност това е неизразходван от надбъбречните жлези хормон – адреналин) държат в напрежение скелетните мускули, които могат да предизвикат развитието на пристъпи на шиен или лумбален радикулит. Това се дължи на притискане на нервите, които преминават през гръбначните мускули. Тези нарушения се задълбочават и се превръщат в хронични в случаите, когато нервните сътресения се повтарят често или ако човек е постоянно в напрежение и не е в състояние да се разтовари и отпусне.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *