Кашлицата на пристъпи се появява при астма и възпалено гърло.

При хронично възпаление на гърлото е много възможно агресивни вируси да атакуват разклоненията на нервите за фаринкса, ларинкса и горната част на трахеята. Болният има постоянното чувство е „нещо му лепне” на гълтача или дразни гърлото.

Кашлицата при възпалено гърло е на пристъпи. Започва се с 10-15 кашляния без храчки, които са доста мъчителни. След успокояването могат да минат час или два, докато нервните окончания отново се раздразнят и предизвикат нов пристъп.

Диагнозата трябва да изключи заболявания на дихателните пътища и белите дробове. Правят се ехографски изследвания, снимки, сканиране. Лечението не е лесно защото е преди всичко на хроничната ангина. Прилагат се и лекарства, които успокояват кашличния рефлекс. Кашлица на пристъпи може да се появи при начеваща асма, хроничен фарингит, както и при начални форми на тумори и полипи около ларинкса. Затова е много важно специалист да огледа гърлото и ларинкса. Потърсете без незабавно ларинголог, ако: кашлицата предизвиква и задух със свирене на въздуха при излизане от белите дробове в храчките забележите кървави жилки, гласът предразгавее или се загуби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *