Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доверете се на едни от най-популярните билки за красота

Освен мощен съюзник в борбата с редица неприятни заболявания, билките имат силата да помагат на естествената красота да разцъфти. Те допринасят за контрола на обмяната на веществата. Предлагаме ви няколко изпитани рецепти за събуждане на вътрешната хубост. Ще се изненадате от промяната, която настъпва в организма, след като замените кафето и се доверите на натуралната сила на растенията, вместо твърде агресивна козметика.

  • Лайка: една от най- лесните и приятни начини да се възползвате от чудотворните свойства на лайката е парната баня. Кипнете 500 мл вода на котлона и добавете 2 супени лъжици цветове от лайка. Намалете огъня, наведете глава над врящата отвара и позволете на ароматната лайка да ви поглези в следващите 10- 15 минути.
  • Освен за кожата лайката е също така много полезна и за косата. Приложете следната отвара: добавете две супени лъжици билка към 500 мл вряща вода и оставете да престои 1 час. Прецедете и използвайте след къпане за обливане на косата. Ще помогне да я заздрави, да я направи мека и пухкава, а също и да засили златистите отблясъци, ако има такива. Лайката се използва в козметичната индустрия като естествен препарат за подсилване на цвета при русите нюанси. Ако косата вие естествено руса, измийте я с отвара от лайка и я изсушете на слънце. Така ще подсилите здравия и светъл облик на косата.
  • Маточина: маточината е билка, която укрепва нервната система, помага при безсъние, неврози, умора. След тежък работен ден или пък напрегнати задачи чаша чай от тази билка ще ви помогне да отпочинете максимално пълноценно. Приготвя се като 2 супени лъжици маточина се залеят с 400 мл кипяща вода и се оставят да престоят 20 минути. Пие се три пъти през деня, като последната доза се приема непосредствено реди лягане. Освен това компрес о маточина, положен върху лицето по време на следобеден сън, може да засили дейността на вътрешните органи и движението на кръвта, което пък влияе пък положително върху тена на кожата.
  • Коприва: сигурно сте чували от бабите си, че най сигурният  лек за косопад е копривата. Сложете 100 г коприва в тенджера и добавете 500 мл вода и 500 мл оцет. Варете 30 минути, прецедете и отварата е готова! С нея можете или да полеете цялата коса за цялостен обем и блясък, или да натъркате само корените. Оставете да престои през деня за през нощта и на сутринта измийте. Тази смес е изключително полезна при проблеми с мазни корени на косата или пък прекомерно и бързо омазняване.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *