Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафявият ориз намалява с 40 % риска от полипи

В продължение на 25 години изследователи наблюдавали здраво­словното състояние на около три хиляди души. Медиците уточнили към каква храна са прис­трастни, освен това проучили съпътства­щите неблагоприятни фактори, наследстве­ността и наличието на вредни продукти. Всички участници били подло­жени на изследвания, включително преглед на лигавицата на дебелото черво. При една шеста от участниците били открити полипи. При това станало ясно, че употребата на кафяв ориз три пъти седмично понижава с 40% вероят­ността от развитие на полипи; употребата на зелени зеленчуци еже­дневно понижава тази вероятност с 25%, а сушените плодове три пъти седмично – с 25%.

Лекарите препоръч­ват непременно да до­бавите тези продукти в своето меню. Освен това много полезни са и броколито, и зелето – те оказват детоксикационно действие.

Такава диета пони­жава риска от развитие на полипи и по-нататъш­ното им злокачествено преобразуване.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *