ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашни рецепти за лечение на кашлица

–          Драка: една чаена лъжичка изсушен цвят от драка се вари 5 минути в една чаена чаша вода. Отварата се прецежда и се пие топла сутрин преди ядене и вечер преди лягане.

–          Извара: върху чиста ленена кърпа се разстила дебел слой от прясна извара. Лапата се слага на гърдите и на гърлото и се покрива с памучна кърпа и вълнен шал. Сваля след като изварата засъхне и кожата се намазва с някаква мазнина. Това средство се прилага при кашлица на малки деца.

–          Пшеничени трици:  една чаена чаша пшеничени трици се вари около 10 или 15 минути в два литра вода. Отварата се прецежда и се подслажда на вкус с мед или захар. Пие се по една кафена чашка преди обед в продължение на 10 или 15 дни.

–          Мед, масло: смесват се 100 г пчелен мед, 100 г прясно краве масло и едно пакетче ванилия. Приема се по една чаена лъжичка три пъти на ден. Сместа се прилага при кашлица на малки деца.

–          Подбел, дюлево семе: в две чаени чашки вода се слагат четири или пет листа от подбел и една чаена лъжичка дюлево семе. Варят се 10 или 15 минути. Отварата се прецежда и от нея се приема сутрин и вечер по една винена чаша. Пие се топла подсладена с мед или захар.

–          Орехи, черен бъз, мед: четири счукани ореха заедно с черупките, една супена лъжица цвят от черен бъз и една супена лъжица пчелен мед се варят в половин литър вода. От прецедената отвара се пие по една супена лъжица 3 пъти на ден. Прилага се при силна кашлица.

–          Картоф, лук, ябълка: в един литър вода се варят един картоф, една глава лук и една ябълка. Когато водата остане на половина, се прецежда, пие се три пъти по една чаена лъжичка. Прилага се при упорита кашлица на деца.

–          Градински чай, босилек, липов цвят, розмарин: взимат се по една щипка градински чай, босилек и липов цвят и малко розмарин и се варят 5 минути в половин литър вода. Оставя се да покисне половин час, след което се прецежда. Отварата се подслажда с мед и се изпива на части за един ден.

–          Мащерка, риган, живовляк, анасон, мента: смесват се по 20 г стръкове от мащерка и риган, листа от живовляк и мента и плодчета от анасон. Една супена лъжица от сместа се залива с половин чаена чаша вряла вода. След 10 минути запарката се прецежда и се изпива топла. Приготвя се и се приема 3 пъти дневно.

–          Смола, мед, карамфил, джинджифил: парче смола от бяла череша се сварява в един литър вода. Течността се прецежда и се добавя 200 г пчелен мед, 3 счукани зърна карамфил и на върха на ножа смлян джиджифил. От сместа се приема по една супена лъжица сутрин и вечер на гладно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Домашни рецепти за лечение на кашлица

  1. Pingback: Освежаваща маска за лице от листа на мента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *