БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Ключалка на гърлото – упражнение за щитовидната жлеза

Упражнението „ключалка“ на гърлото помага за масаж на щитовидната жлеза

гърлото
„Заключването“ на гърлото има въздействие върху тялото на три нива: физическо, психическо и ментално. В резултат на това нервната система и мозъкът се успокояват, което има благоприятен ефект върху общото състояние на организма.

Енергийното „заключване“ на гърлото носи значителни ползи за тялото. Масажът, осигурен от упражнението, оптимизира функцията на една от най-важните жлези в човешкия организъм.

Как да направите упражнението за „заключване“ на гърлото?

Въздействие

• Брадичката притиска трахеята, като по този начин се постига масаж на щитовидната жлеза. Както знаете, функцията на щитовидната жлеза е да произвежда хормоните тироксин, трийодтиронин и калцитонин. Те работят за регулиране на метаболизма, растежа на здрави клетки и оптималната работа на целия организъм.

• „Заключването“ на гърлото въздейства върху тялото, като подобрява физическото, психическото и менталното здраве.
В резултат на това умът се отпуска до степен, подобна на тази, която се достига с помощта на медитация.

• В процеса на притискане на каротидните синуси, така нареченият баланс на ума се развива чрез забавяне на сърдечната честота.
Упражнението благоприятства интровертността – забравяте за света около вас и изпаднете в едно усещане за усамотение и мир. В резултат на това нервната система и мозъкът се успокояват.

Инструкции за извършване на „заключване на гърлото“

1. Изходно положение – сядате на пода. Коленете са здраво притиснати към него. Дланите се опират на коленете, като леко ги натискат надолу. Очите са затворени, тялото е абсолютно отпуснато.

2. Вдишвате дълбоко въздух и го задържате в белите дробове. Навеждате глава напред и внимателно притискате брадичката към гръдната кост.

3. Изпъвате ръце и опирате дланите на коленете. Това ще помогне за увеличаване на налягането, генерирано в областта на шията. Оставате в това положение колкото е възможно повече, като задържате дъха си.

4. След това отпускате раменете и сгъвате ръце. Вдигнете леко глава и издишайте въздуха. По този начин се слага край на първия цикъл.

5. Дишането е нормално. Когато дихателният ритъм се възстанови, извършвате отново описаните по-горе четири точки.

гърлото

Полезно е да знаете

Не вдишвайте и не издишвайте, докато ръцете ви не се отпуснат, брадичката – свободна и главата ви е повдигната. Увеличава се продължителността на задържане на дъха гладко, за достатъчен период от време. В никакъв случай не претоварвайте . Препоръчва се за начинаещи да започнат с 5 цикъла, увеличавайки броя им с течение на времето.

Противопоказания

Тази практика не се препоръчва при високо кръвно налягане и сърдечно-съдови проблеми. Но в началото упражнението може да намали налягането при повдигане на главата. Това провокира увеличаване на сърдечната честота.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *