Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6-те най-значими здравословни ползи от орехите

Орехите, въпреки че са много калорични, са едни от най-полезните ядки. В тази статия ще ви разкрием кои са здравословните ползи от яденето на орехи и по колко трябва да консумирате дневно.

ползи от яденето на орехи
Тук ще ви зпознаем с най-значимите здравословни ползи от яденето на орехи

Ореховите ядки са сред най-хранителните и най-полезните. Те са изключително наситени с протеини, естествени стерини, фибри, антиоксиданти, растителни мазнини, витамини и минрелаи. Това са повече от достатъчно полезни хранителни вещества, заради които е препоръчително да ядете тези вкусни ядки редовно.

 

Това са 6-те най-значими ползи за здравето, които носи яденето на орехи:

 

  1. Полезни са за сърцето

Орехите са богати на аминокиселини и аргинин. Това ги прави невероятно полезни за сърцето. За хора, страдащи от сърдечни проблеми, е препоръчителлно да ядат орехи всеки ден.

 

  1. Действат противовъзпалително

Големите количества полезни растителни мазнини, алфа-линоленова киселина и омега-3 в орехите ги правят едно от най-добрите природни противовъзпалителни средства.

Освен това те предпазват организма от образуването на съсиреци и подобряват кръвообращението.

 

  1. Те са богат източник на антиоксидантни

Орехите съдържат огромни количества полифеноли и липопротеини. Това са важни антиоксиданти, които са много полезни за организма. Орехите са от най-наситените с антиоксиданти храни.

 

  1. Полезни са за мозъка и нервната система.

Вкусните ядки осигуряват на мозъка и нервната система витамин E, мелатонин, омега 3, фолиева киселина и антиоксиданти. Множество проучвания стигат до заключението, че яденето на орехи помага за намаляване на оксидативния стрес.

За хора, страдащи от болестта на Алцхаймер, е много полезно да изяждат по шепа орехи дневно.

 

  1. Полезни са за хора с диабет тип 2

Доказано е, че яденето на орехи действа благоприятно на хора, страдащи от диабет тип 2. Мазнините в тях са здравословни и помагат за метаболитните процеси при диабетиците. Яденето на орехи помага значилтено за регулирането на кръвната захар.

 

  1. Спомагат за подобряване на съня

Консумирането на шепа орехи дневно ще ви осигури по-добър сън. Те са източник на антиоксидантът мелатонин, който улеснява заспиването и подобрява качеството на съня.

Набавянето на достатъчно сън е ключово за поддържането на добро здраве.

 

Какво количество орехи е полезно да се яде на ден?

 

Организмът има нужда от определено количество мазнини на ден. Орехите са наситени с омега-6 мастни киселини, които обикновено се набавят от консумацията на мазно месо. Това хранително вещество помага на тялото да се регенерира и е важно за цялостното здравословно състояние. Именно за това, ако сте веган или вегетарианец, яденето на орехи е задължително, за да се радвате на добро здраве.

Общо взето орехите са невероятна храна с безброй полезни свойства за организма.

Важно е обаче да запомните, че поради високото съдържание на калории в тези ядки, е най-добре да не ядете по повече от 1 шепа дневно. Това количество е напълно достатъчно, за да се възползвате от всички качества на тази суперхрана, без да прекалявате с калориите.

Източник: https://steptohealth.com/

Сънотоп SANOTOP
СЪНОТОП – за успокоение, дълбок и продължителен сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *