Начало / Здравословен живот / Храни за здраве

Храни за здраве

Научете как с пчелния прашец да контролирате теглото, подсилите имунитета си и удължите живота си!

В статията ще намерите много подробна информация за пчелния прашец. От какво се състои. Как помага. Как и при какви обстоятелства да го използваме. Хранителни добавки с пчелен прашец. Съвети и предупреждения.

Продължение »

Защо лечението на всяка болест трябва да започне с лечение на стомашно-чревния канал? Ето отговорите и рецептите!

В статията ще намерите подробно описание как стресът причинява увреждане на пилора и стомашно-чревния канал. Как се усвояват и разграждат мазнините. Каква е ролята на трипсина и инсулина.

Продължение »

Пробиотиците – какво представляват и при кои заболявания се използват

В статията ще прочете пълна информация за пробиотиците. Какво представляват. Какъв е техният произход. Какви са ползите. При какви заболявания

Продължение »

Разделното хранене е лечебна програма за добро храносмилане! Научете сега кулинарни рецепти!

В статията ще намерите подробна информация за разделното хранене. Какви са принципите. Как се съчетават храните. Видове храни – богати на въглехидрати, богати на белтъчини и неутрални. Съвети за балансирано разделно хранене. Хранителни добавки. Рецепти.

Продължение »

Проф. Коцев: Спазвайте тези 7 принципа на здравословно хранене

здравословното хранене

Здравословно хранене – оптимално хранене или рационално хранене – отнася се за здравите хора. Лечебно хранене за болните хора. Изисквания към здравословното хранене – да отговаря на енергийното равновесие; балансираност в храненето; научно обоснован ритъм на онова, което приемаме като ...

Продължение »

Хранителните добавки от хрущял могат да ви спасят живота! Има случаи на излекувани от рак с тяхна помощ!

В статията ще намерите информация какво представляват хранителните добавки от хрущял – говежди или от акула. Какво представлява хондроитинов сулфат. Видове хранителни добавки...

Продължение »

Приемането на незаменимите мастни киселини под формата на добавки се препоръчва при повече от 60 болести! Научете повече за тях!

Незаменимите мастни киселини (известни още като есенциални мастни киселини) са от изключително голямо значение за организма, тъй като той не може сам да ги произвежда.

Продължение »

В кои храни какви витамини има и рецепти за лечение с билки

В статията ще намерите много ценна информация за съдържанието на витамини и минерали в храните, лечебните растения, плодовете и зеленчуците. Рецепти за използване. Препоръчителните дози. Хранителните добавки с витамини. Индивидуална схема за взимане на витамини и минерални вещества.

Продължение »

Витамини и минерали – как да ги вземаме и каква е всекидневната потребност от тях

Кои витамини и минерали за какви болести помагат. Подробно за витамините А, В, С, Д, Е и К. Минералите – калций, йод, желязо, цинк и магнезий.

Продължение »

Азиатската диета – какви са лечебните й качества и как да я използвате

В статията са застъпени всички аспекти на азиатската диета. Какви храни трябва да се ядат и при какви заболявания помагат. Хранителната пирамида на тази диета и едно меню, типично за нея.

Продължение »

Кои болести можете да лекувате със средиземноморската диета и дали тя е точно за вас

В статията са застъпени всички аспекти на средиземноморската диета. Какви храни трябва да се ядат и при какви заболявания помага. Хранителната пирамида на тази диета и едно меню, типично за нея.

Продължение »

Запознайте се с тази традиционна диета, с която ще живеете 100 години!

От тази статия ще научите как можете да си помогнете с тази традиционна диета от Китай. Каква е тази диета от гледна точка на медицинската наука и как да преминете към нея. Хранителните продукти, типични за нея и примерно меню. Макробиотичната диета и за какво помага.

Продължение »