Невероятни факти за бирата

По време на епидемията от холера някои лекари смятали, че бирата е лекарство за болестта, тъй като бацилите загивали след неколкочасов престой в бира. Може би затова епидемиите от холера в Европа рядко взимали жертва сред работниците в пивоварните.

Сред най-щурите закони, отнасящи се до алкохо­ла, е законът на град Еймс в американския щат Айова. Според него мъжът няма право да ляга в едно легло с жена, ако е изпил повече, от три глътки бира.

В най-голямата бирария в град Мацуширо, Япония, клиентите имат право на безплатна халба бира, но само ако са в заведението по време на силно земетресение.

Според официалната статистика през 1998 г. 470 китайци са пострадали от случайно взривили се бирени бутилки. Така че заобикаляйте китайската бира отдалеч.

Злите езици твърдят, че африканските шофьори използват нигерийската бира вместо спирачна течност.

Стадо от 20 слона са били привлечени от миризмата на бира, варена за празник в селището Джаухати (Индия). Слоновете опразнили бъчвите с оризова бира и се нахвърлили върху хората. Заги­нали петима души, а много други били ранени.

В американския град Натчез (щата Мисури) действа закон, който забранява на хората да дават бира на слонове.

Древен чешки тест за качествена бира – пивоварът е бил длъжен да излее бъчва бира върху дъбова пейка, върху която сядали членове на местната управа. Седящите обували кожени панталони и ако панталоните им не залепвали за пейката за определено време, продажбата на тази партида бира се забранявала.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *