Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пълният човек е потенциален пациент на кардиолога

На първо място, при тази болест страда сърдечносъдовата система. Всеки дебел човек е потенциален пациент на кардиолога. Именно дебелината е причина за повишената смъртност сред такива хора. Тяхното сърце е „напречно разположено“, защото диафрагмата е по-високо заради тлъстините, а и размерите на сърцето са по-големи. Освен това мазнина се отлага и между ципите на перикарда, а. мазнината, образуваща се между мускулните влакна на сърцето, предизвиква тяхната дистрофия.         Всичко това му пречи да работи нормално.

Смъртността от сърдечносъдови болести при затлъстелите е два пъти по-голяма.

Но най-сериозните сърдечносъдови поражения са атеросклеротичните изменения в кръвоносните съдове. Развитието на атеросклероза е пряко свързано с нарушената мастна обмяна: повишено ниво на холестерола в кръвта, както и на триглицеридите и липидите. Знаем до какво води атеросклерозата – до инфаркт и хипертонична болест. В този случай профилактиката е правилно, балансирано хранене. Само една седмица след белтъчно-зеленчукова диета се нормализира нивото на холестерола в кръвта и значително се подобрява общото състояние на човека.

Всеки четвърти „дебелак“ страда от хипертонична болест. Средната продължителност на живота при затлъстяване в напреднала възраст се съкращава с около 12 години. Материалът е от в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *