Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да отслабнем, докато си стоим у дома?

Домакините живеят по-дълго от програмистите. Това твърдение не се нуждае от доказателство. То може да ни помогне да отслабнем, докато си стоим у дома

у дома
С повече амбиция и постоянство можем да поддържаме перфектна физическа форма и у дома

Животът под карантина ни накара да се замислим за неща, които само допреди няколко месеца не сме предполагали, че може да ни вълнуват. И макар лятото да е в разгара си, нищо не пречи да сме с една идея по-предвидливи.

Със застудяването на времето е възможно отново да се окажем затворени у дома. Има ли начин да предотвратим натрупването на килограмите, което така или иначе се случва през есенно-зимния период, и без мерките покрай коронавируса?

Според Хипократ ходенето е основен лек за всички болести

Замисляли ли сте се колко стъпки правите за един ден, без да напускате дома си?

Според статистиката, съвременните жители на града прекарват до 90% от живота си на закрито. Но възможно ли е, без да напускате дома си, да изминете дневно разстояние, достатъчно за поддържане на здравето? Тук ще намерите отговора на този важен въпрос.

Колко крачки правите, докато си стоите у дома?

Зависи от това какво вършите, както и от размера на къщата/апартамента. Средно собствениците на апартаменти с 1-2 стаи се разхождат 2 пъти по-малко в помещенията, отколкото тези, които имат къщи с двор.

Интересен факт! Според статистиката, колкото по-малко е разстоянието от хола до кухнята, толкова по-често влизаме в кухнята, за да си хапнем нещо.

Така че човек, стоейки у дома, може да измине повече от 5 километра на ден, а може и 500 метра да не измине.

Защо жените, които вършат домакинска работа от сутрин до вечер, изглеждат толкова енергични и весели? Тайната е, че за един ден домакинята прави средно 11 хиляди стъпки, като изминава 5-7 км. около къщата.

Интересен факт! Ходенето стимулира работата на всички органи и ускорява метаболизма. Изразходвайки енергия докато ходи, човек получава още повече енергичност, заради тонизиращия ефект, който ходенето има. Ето защо хората, които изминават дълги разстояния всеки ден, се чувстват весели и динамични.

Домакинската работа е една от най-трудните дейности, особено когато става въпрос за миене на чинии, пране, почистване и грижа за децата. Необходимостта да се ходи много обаче е абсолютен плюс на тази работа. Повечето хора, които ходят (или по-скоро пътуват) до работа, изминават много по-къси разстояния през деня.

За да не е твърде сексистко, отбелязваме, че в някои семейства ролята на домакинята се изпълнява от мъжа. Въпреки че образът на мъж като домакиня звучи като анекдот, те обикновено се справят точно толкова добре, колкото и жените, и рядко са с наднормено тегло.

Интересен факт! Сервитьорът прави средно 23 000 стъпки на ден, медицинската сестра 16 000 стъпки, а продавачите – 15 000 стъпки.

Кой се движи най-малко у дома?

1. Лентяите

Хората, които са обгрижвани от роднини (родители, съпруг/съпруга) и които не участват в домакинските дела – миене, чистене, готвене и други. Те изминават много късо разстояние около къщата през деня – средно около 300-500 метра.

Възможно е мързеливците да намират начина си на живот за много удобен и да се чувстват късметлии, но в действителност такива хора рядко компенсират липсата на движение извън дома. Това означава, че повечето от тях страдат от хиподинамия (дефицит на движение), което с течение на времето води до развитието на цял куп хронични заболявания. В резултат на това такъв „удобен“ начин на живот излиза доста скъпо след няколко години, а наднорменото тегло е само едно от многото последствия от този вид обездвижване.

Важно! Ходенето помага да се справите с депресията. И обратно – липсата на физическа активност допринася за развитието на депресивни състояния.

2. Човекът пред компютъра

Това е човек, който прекарва по-голямата част от времето си пред компютър (лаптоп, таблет). Няма значение дали работи или се забавлява. Прекарването на дълго време пред компютъра се счита за опасно за здравето именно поради липсата на физическа активност, и най-вече на ходене пеша. Компютърът привлича и напълно абсорбира вниманието. Често човекът пред компютъра прекарва 4-5 часа с малко или никакво движение.

Основните неща, заради които „компютърджията“ става и обикаля къщата, е за да отиде в кухнята и до тоалетната. В малък апартамент той почти не прави повече от 500 стъпки през целия ден.

Важно! Хората, работещи на компютър на всяка цена трябва да компенсират липсата на движение. В противен случай хроничните заболявания не могат да бъдат избегнати!

3. Алкохолиците

Алкохолиците правят най-малко стъпки из апартамента по време на запой. Зависимостта отнема всички сили на бедния човек и той се движи по-малко, дори в рамките на собствения си дом. Въпреки че, разбира се, има и изключения.

Изглед на опаковката на продукта Алкогард Alkoguard
Алкогард – билков продукт             против алкохолизъм
Алкогард - добавка против алкохолизъм
Поръчай АЛКОГАРД

Интересен факт! Човек, който прави по-малко от 5000 стъпки на ден, води заседнал начин на живот.

През 1964 г., по време на Олимпийските игри в Токио, педометърът стана широко известен. Според едно твърдение точно 10 хиляди стъпки на ден са необходими и достатъчни, за да е наред здравето на всеки един човек.

Истината е, че в японската традиция 10 000 се счита за число, което носи щастие. По-нататъшните научни изследвания потвърдиха, че този брой стъпки е оптимална дневна стойност, и при всички положения е по-добре да се изминават повече от 10 000 крачки на ден.

Важно! Дължината на стъпалото зависи от височината на човека и начина на ходене. Следователно, като направи 10 хиляди стъпки, един човек ще измине 10 километра, а друг – само 5. Счита се за полезно за здравето да ходи с дълги, бързи крачки. Няма никаква полза от бавното ходене, дори и когато се изминават километри по този начин.

Интересен факт! Стъпките ни около къщата са средно 2 пъти по-къси от стъпките, с които ходим по улицата

Да направите 10 хиляди стъпки, без да напускате дома си, не е лесна задача, особено ако живеете в апартамент. Вървете на място с високо вдигнати колене, за да достигнете необходимия брой стъпки. За допълнително натоварване повдигайте противоположната ръка напред с всяка стъпка. Много хора използват спомагателно оборудване за тази цел, например, степър, елипсоид или бягаща пътека.

Устройство, наречено крачкомер, ще ви помогне да измерите броя стъпки и дължината на крачката. С качествен кракомер ще знаете точно колко крачки правите през деня.

Педометърът се основава на ултрачувствителен елемент, който реагира на най-малкото движение на вашето тяло.

Като крачкомер можете да използвате фитнес гривна, умен часовник, както и обикновен смартфон.

Тези приложения са почти идентични по своите функции и дори дете може да борави с тях. И най-важното – те ще ви позволят да измервате не само броя на стъпките, но и изминатото разстояние в метри, прекараното време, както и броя на изгорените калории.

Интересен факт! Хората, които проследяват колко стъпки правят на ден, увеличават броя им средно с 2500 повече.

Източник: www.prevention.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *