Полезни храни за предпазване от рак на гърдата

От рак на гърдата страдат и мъжете и жените, но най-често това заболяване се среща при жените. Съществуват някои храни, които може да ви предпазят от рак на гърдата.

Авокадо то е богато на глутатион, това е мощен антиоксидант богат на бета-каротин. Учените смятат, че приемът му води до намаляване на риска от заболяване на рак на гърдата.

Броколи, зеле и карфиол тези зеленчуци имат химически компонент, които стимулира естрогена в организма и по този начин предотвратява появата на ракови заболявания в организма. В тези зеленчуци се съдържа фотохимикал наречен сулофорафан, които индуцира производството на определени ензими, които могат да спрат развитието на раковите клетки. Сулофорафанът е най-добре изразен в зелето.

Моркови те съдържат голямо количество бета-каротин, който спомага за намаляване на раковите клетки в организма. Приемът на моркови обаче трябва да е умерен, тъй като учените са установили, че ако приемът на много големи количества моркови пък може да доведът до образуването на ракови клетки.

Смокини те произвеждат бензалдехид, които много успешно свива раковите образувания. Учените са доказали, че смокините са мощен убиец на ракови клетки.

Лен той съдържа лагнани, които имат антиоксидантно действие и блокират развитието на раковите клетки. Ленът е богат на омега-3 мастни киселини, за които се смята, че предпазват от ракови заболявания.

Чесън той увеличава активността на имунните клетки, които се борят с рака. Според учените хора, които редовно консумират чесън са по-малко застрашени от ракови заболявания отколкото тези, които не консумират чесън въобще.

Грейпфрут той е много полезен за предотвратяване на рак на гърдата, тъй като има много мощни антиоксидантни свойсва, които предпазват организма от образуването на канцерогени.

Червено грозде съдържа биофлавоиди това са мощни антиоксиданти, които спират раковите образувания. Червеното грозде е богато на ресвератол, който подтиска ензимите, които стимулират растежа на раковите клетки.

Малините съдържат много витамини, минерали, растителни съединения и антиоксиданти, известни като антоциани, които могат за предпазване от рак на гърдата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *