Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесна рецепта с ленено семе и лимон за заздравяване косата и спиране на косопада

Ленената вода заздравява косъма и предава невероятен блясък само след 2-3 тренирания на косата

Ленено семе против косопад
Лененото семе спомага за заздравяването на кожата и косата

Косопадът най-често е сезонен проблем и минава от само себе си, но може да бъде и в резултат на неправилно хранене, използване на нискокачествени козметични продукти, често използване на преси. В по-редки случаи е възможно да бъде и признак на по-сериозно заболяване.

Изтощената и чуплива коса често изглежда като неподдържана. Тук ще ви предложим рецепта, която ще ви помогне да се справите с този проблем само след 2-3 процедури.

Лененото семе е много богато на витамини Е и B. Витамин E е мощен антиоксидант, а витамин B спомага за нормалната функция на нервната и кръвоносната система. Тази комбинация от витамини спомага за заздравяването на кожата и косата. В резултат на това косата става по-красива, придобива блясък и косопадът намалява драстично.

Рецептата е следната:

 

Съставки:

  • 1 с.л. ленено семе
  • 4 чаши вода
  • 3 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Водата се налива в тенджера и се оставя да заври. Във врялата вода изсипете лененото семе и оставете да поври още 2 минути. За да получите по-силна отвара може да оставите семената да поврат по-дълго. По-дългото излагане на топлина кара семето да отделя повече масло, което прави отварата по-подходяща за суха коса.

След като течността е повряла достатъчно я оставете да се охлади и я прецедете добре. Добавете към нея 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Сокът се слага, за да предаде повече блясък на косата и увеличава трайността отварата. Готовата ленена вода с лимон може да съхранявате до 20 дни в хладилника.

Начин на приложение:

Измийте косата с шампоан и я изсушете, като трябва да я оставите съвсем леко влажна. Използвайте пръсти или напоете памучен тампон с отварата и я втривайте нежно в корените в продължение на 2 минути, след което нанесете малко от отварата по цялата дължина на косата. Оставете ленената вода да попие добре без да я измивате.

Препоръчително е да се използва след всяко измиване на косата. Видими резултати трябва да има след 2-3 повторения на процедурата.

Източник: bukvarche.com

Пауър Ню Хеър Лосион
Пауър Ню Хеър е иновативен продукт против косопад!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *