Билки, които помагат за увеличаване на метаболизма

Метаболизмът (обмяна на веществата) е съвкупността от всички химични реакции, които участват в сложния процес на превръщане на химичните съединения в организма, и които осигуряват неговия растеж, развитие, действие и живота като цяло.Метаболизмът е от съществено значение за оцеляването ни.

Метаболизмът при хората зависи от:

• Храненето – вида и количеството храна, която приемаме.

• Хидратацията – количеството вода, която пием.

• Нивото на физическата активност.

Хората, които са с по-развита мускулатура и имат по-нисък процент на мазнини в тялото си са склонни да имат по-висок метаболизъм, отколкото тези, които имат по-висок процент на мазнини в тялото. Хора, които се движат повече изгарят повече калории, отколкото такива, които са по-малко активни, така че тези хора също имат по-висок метаболизъм. Съществуват билки с помоща, на които може да увеличим метаболизма си.

Зелен чай – помага за изгарянето на мазнините в тялото. Освен това помага на тялото да не абсорбира мазнините от храните, които приемаме. Действа като антиоксидант.

Келп – помага за засилване на метаболизма, тъй като съдържа йод, който е от съществено значение за щитовидната жлеза. Действа особено добре при хора, при който щитовидната жлеза не функционира правилно.

Джинджифил, канела и черен пипер са билки, които имат термогенен ефект също като при зеления чай. Те обаче трябва да се използват в малки количества, например е добре да ги използвате в ястията, които приготвяте всеки ден.

Гуарана – билка, която има голямо количество кофеин, които е полезен за по-бързото изгаряне на мазнините и подобряването на метаболизма. Смята се, че за намаляване на апетита може да се приема под формата на прах или под формата на капсули.

Лют червен пипер – има активна съставка, наречена капсаицина. Смята се, че увеличава метаболизма и подтиска апетита. Най-добре е да я използвате при приготвянето на различни ястия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Билки, които помагат за увеличаване на метаболизма

  1. Pingback: Сокът от кафяви водорасли е възможно най-полезния сок

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *