ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НЕ СОЛЕТЕ…ВЪРХУ ЗДРАВЕТО

Ако намалим упо­требата на сол само с няколко грама на ден, броят инсулти ще на­малее с цели 22 про­цента, а инфарктите – с 16 %.

Резултатите, пуб­ликувани в американско списание за клинично хранене, показали, че притокът на кръв бил значително нарушен в продължение на 30 ми­нути след употребата на солена храна. Огра­ничаването на кръвотока достигнало своя пик след един час.

Диетите, съдър­жащи много сол, са свързани с риска от инфаркт, инсулт, бъ­бречни болести, остеопороза и рак на стомаха. Препоръчи­телната доза сол е 6 г. Но повечето хора употребяват 8,6 г.

Хлябът, обработените хранителни продукти, полуфабрикатите и готовите сосове и подправки съдържат високи нива на сол. Експертите в облас­тта на здравеопазва­нето смятат, че ако употребата на сол се намали само с няколко грама на ден, броят инсулти ще намалее с цели 22 %, а инфаркти­те – с 16%, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “НЕ СОЛЕТЕ…ВЪРХУ ЗДРАВЕТО

  1. Pingback: Доц. Стефка Петрова, национален консултант по хранене: Ядем 3 пъти повече – затова сме шампиони по инсулти! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *