ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болестта на Алцхаймер прогресира много бързо

Болестта на Алцхаймер е бавно прогресиращо заболяване на мозъка, което се характеризира с отслабване и загуба на когнитивните способности – влошаване на паметта, неразбиране на причинно-следствените връзки, не­способност за планиране на действия­та, за изразяване и възприемане. Един от всеки осем души над 65-годишна възраст страда от деменция. Първите симптоми на болестта се забелязват от близките. Отначало тези промени правят впечатление като изменение на обичайните за човека навици, без да навеждат на мисълта за заболя­ването. В началото на болестта на Алцхаймер дългосрочните спомени обикновено остават непокътнати, докато краткосрочните са непълни, неясни и често се забравят. Възможно е болният човек да забрави разговор, който е проведен наскоро, може да повтори въпрос, на който вече е от­говорено. Тук, причината обаче не е разсеяност, а защото засегнатият не помни отговора.

Болестта на Алцхаймер уврежда и речевата функция. Болният забравя думи или ги използва в неподходящ контекст. В допълнение към загубата на паметта болестта може да предиз­вика объркване и промени в поведение­то. Засегнатият може да се загуби в познат район, да не може да си спомни пътя до вкъщи. Лошата хигиена, про­мените в настроението и липсата за правилна преценка също са едни от първите признаци за болестта.

ВНИМАНИЕ!

При съмнения за произхода на нетипич­ната разсеяност е препоръчително да се направи консултация с лекар. При болестта на Алцхаймер лечението има по-добри резул­тати, ако се диагностицира още в самото начало.

Заболяването има различен път на разви­тие и прогресиране при Всеки отделен случай. При някои хора симптомите се влошават много бързо, водейки до тежка загуба на паметта в рамките на няколко години. При други промените могат да са много по-плав­ни и бавни и влошаването може да настъпи 20 години след поставяне на диагнозата, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *