ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетоложката д-р Емилова: Ракът е лечим!

Д-р Емилова препоръчва да ядем повече фасул, за да се предпазим от диабет

д- р емилова
Източник: lekuvai.bg

Людмила Емилова е сред най-знаменитите диетолози у нас. Вече 20 години тя помага на хората да отслабнат и да лекуват телата си чрез гладолечение. Според нея с правилно хранене и периодично гладуване можем да се радваме на дълъг и пълноценен живот.

Тя е изготвила списък с правила, които да спазваме, за да държим най-страшните болести настрана.

Д-р Емилова съветва, сутрин да се изпива по чаша билков чай или вода, към 10 да се яде плод или да се пие фреш, а в обяда да фигурира голяма салата, богата на пресни зеленолистни и зеленчуци. За следобедно хапване препоръчва плодове или ядки, а част от вечерята задължиително да бъде пищна зелена салата. Лекарката допълва, че е здравословно да се вечеря най-късно до 20 часа.

Специалистката твърди, че най-вредни са продуктите, които съдържат антибиотици, пестициди и хормони.

„Набавяйте си месото прясно и само от източници, които са сигурни, пазарувайте по-често от пазара, а не от големите вериги магазини. Ако има как, си набавяйте храната от село, защото там животните и растенията живеят на чисто и на открито. Не консумрайте няколко храни с животински произход наведнъж – една седмица яжте яйца, другата – месо, а третата – млечни продукти”. Според нея трябва да се откажем също от захарта и бялото брашно.

Мнението на докторката е, че раковите заболявания са лечими и всеки може да се предпази от тях.

„Проведени изледвания са установили, че чесънът стопира развитието на раковите клетки”

Чесън се употребява в българската кухня от векове и сега отново се доказва колко полезен е той всъщност. Същото важи и за фасула и киселото мляко.

Докторката казва, че е нужно да се върнем назад към начина, по който прабабите и прадядовците ни са се хранели. Те не са яли месо или животински продукти по близо 200 дни в годината.

Според Людмила Емилова това е сигурна рецепта за здраве и дълголетие.

Източник: retro.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *