ОМЕГА 3 ФОРТЕ / OMEGA 3 FORTE

Съдържа ненаситени мастни киселини – ейкозапентаенова (ЕРА), докозахексаенова (DHA), както и витамин Е

Предназначение

омега 3 фортеПродуктът ОМЕГА 3 ФОРТЕ на Адфарм е комбинация от 18% ейкозапентаенова киселина (ЕРА) и 12%  докозахексаенова киселина (DHA). Приемът на тази хранителна добавка има положителен ефект върху състоянието на сърцето и действието на сърдечно-съдовата система. Отразява се благоприятно върху нервната система и храносмилането. Добавеният витамин Е допълва влиянието на продукта върху здравето, като подкрепя антиоксидантната защита, подобрява кръвообращението и тъканната регенерация, балансира кръвосъсирването и зарастването на рани. Като доставчик на ненаситени мастни киселини ОМЕГА 3 ФОРТЕ укрепва имунната система и предпазва потребителя от сезонни и вирусни инфекции. Продуктът е натурален, източникът – чисто рибено масло от сьомга.

Добавката се препоръчва като средство за профилактика или като съставка от комплексна терапия при сърдечно-съдови заболявания; прилага се за поддържане на нервната система и за оптимизация на храносмилателните процеси.

Доказано е, че повлиява положително стойностите на лошия холестерол, като по този начин предпазва кръвоносните съдове от склеротични промени и намалява риска от инфаркти и инсулти. Незаменимите мастни киселини, които ОМЕГА 3 ФОРТЕ внася в организма, поддържат жизнено важните функции в организма в оптималната кондиция. Освен мощната антиоксидантна защита на организма, продуктът осъществява надеждно противовъзпалително действие.

Подходящ за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, за укрепване на имунната защита при сезонни заболявания, за подобряване на липидния обмен и метаболитните процеси.

Как се приема

Приемът на този продукт стандартно е 1-2 меки капсули по време на хранене или непосредствено след него. Продължителността на приема трябва да се консултира със специалист.

При пропуснат прием е най-добре да се изчака времето за следващия по план. Обичайната доза не се удвоява с цел компенсация.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени реакции на непоносимост към някоя от съставките на продукта. Възможни са обриви, отоци по лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Бременни и кърмачки се консултират с лекар за безопасния прием на добавката при необходимост.

Необходим е съвет от педиатър за целесъобразен прием на продукта от деца.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на проекта с негативен ефект.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 меки желатинови капсули по 1000 мг

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.