Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДАЛМЕВИН / DALMEVIN

Съдържа вилдаглиптин, микрокристална целулоза, безводна лактоза, натриев нишестен гликолат тип А, магнезиев стеарат

Предназначение

далмевинДАЛМЕВИН е продукт за възрастни пациенти с диабет тип 2. Приемът на лекарството позволява да се контролират стойностите на кръвната захар, ако диетата и физическата активност не постигат терапевтичен успех. С помощта на разглеждания антидиабетен продукт може да се постигне баланс в продукцията на инсулин и глюкагон, както и в стойностите на кръвната захар.

Как се приема

Приемът на ДАЛМЕВИН трябва да бъде препоръчан от лекар. Дневната доза варира в граници 50-100 мг, определянето й зависи от състоянието и потребностите на конкретния пациент. Възможно е пациентът да приема 50 мг от продукта само сутрин, или по 50 мг кутрин и вечер, самостоятелно или в комбинация с други противодиабетни лекарства. Пациентите с бъбречно заболяване или на диализа приемат медикамента само сутрин – 50 мг.

Таблетките трябва да се поглъщат цели, с вода. Медикаментът може да се взема продължително; срокът се определя от лекуващия в зависимост от повлияването. При пропуснат прием лекарството се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия, ако то е твърде близо. Еднократната доза не бива да се превишава с цел наваксване на пропуснатото. Предозирането трябва да се обсъди с лекуващия дори да няма ранни осезаеми последици от него.

Възможни нежелани ефекти

Сред тежките нежелани реакции от приема на ДАЛМЕВИН са ангиоедем, панкреатит и чернодробни усложнения с хепатит. Потребителят на този продукт трябва незабавно да потърси медицинска помощ, ако почувства симптоми като оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане, тежки обриви, усещане за затопляне; не са изключени припадъци.

Има информация за последващи приема смущения като умора, гадене и повръщане, главоболие, при изследване – ниски нива на кръвната захар. Не са изключени симптоми като тремор, запек, замаяност, болки в гърлото, висока температура и хрема, скованост и болки в ставите. При някои комбинации с други лекарства са възможни симптоми от рода на диария, болки в мускулите, газове.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДАЛМЕВИН не бива да се приема при алергия към някоя от съставките.

Рискови пациенти, за които индивидуално се преценява дали да вземат медикамента или каква е безопасната за тях доза, са тези с диабет тип 1, с бъбречни заболявания или на диализа, с чернодробни проблеми, сърдечна недостатъчност, заболяване на панкреаса.

Медикаментът е противопоказан за деца и подрастващи под 18 години.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Пациентът не бива да шофира в случаите, когато ДАЛМЕВИН причинява замайване или други смущения, повлияващи концентрацията и точността на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият може да прецени с какви други медикаменти може да се съвместява ДАЛМЕВИН и да определи режим и дозировки на паралелния им прием. Специално внимание е необходимо при едновременно лечение с кортикостероиди, диуретици, лекарства за щитовидната жлеза, медикаменти за заболявания на нервната система и др.

Усреднена цена в аптеките – 30 лв за 30 таблетки от 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *