БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

5 нестандартни начина за лесно отслабване

Има много по-лесни и доста по-приятни начини да стопите излишните килца от броенето на калориите и постоянното потене във фитнеса. Вижте сами…

1. Наспете се!

Недостатъчният сън не влияе само на тонуса, концентрацията и настроението ви през деня, но също така е и силно свързано с напълняването.

При проучване се доказало, че хора, които в рамките на 15 дни са имали поне 5 нощи с недостатъчно сън, качили до 800 г в рамките на въпросния половин месец. Обяснението е в това, че хората, които се лишават от сън, поемате 42% повече калории под формата на храни и напитки в късните часове на деня, което както стана дума е най-лошото време за ядене.

лесно отслабване
Съвети за лесно отслабване

2. Студувайте

Може и да сте зиморничава натура, но ще преосмислите навярно отношението си към студа, тъй като той провокира стопяване на мазнини.

В едно проучване здрави доброволци били разделени в две групи. Едните трябвало да престоят 2,5 ч в помещение, където температурата била 24°С, а другите – в такова, където било 18°С.

Наред с други ползи, престоят в по-хладното помещение довел и до по-засилен метаболизъм. И то – без повишаване на желанието да се яде повече, както се случва при спортуване.

3. Дайте вечерята на врага…

Чували ли сте съвета – да изяждате закуската си сами, да делите обяда с приятел и да давате вечерята на врага си… Е, изследвания сочат, че ако хапвате повече до обяд и доста по-малко вечерно време, по-лесно ще спечелите битката със затлъстяването. И не само!

С избягването на ядене късно вечер ще подобрите сърдечносъдовото си здраве и ще оптимизирате инсулиновата си чувствителност. (Инсулиновата чувствителност определя колко инсулин е необходимо да се синтезира, за да се депозира определено количество глюкоза. При добра инсулинова чувствителност, се нуждаете от по-малко количество инсулин за депозирането на определено количество глюкоза, което е много добре за здравето и означава, че сте с малък риск от развитие на диабет). Скорошни проучвания доказват ползите от 16-часовото гладуване, което подлага под съмнение теорията, че за да сме стройни, трябва да ядем по-често, но по-малки количества.

4. Грижете се за стомаха си

Множество изследвания доказват, че здравословният баланс между „добрите“ и „лошите“ микроорганизми в храносмилателната система е от изключително голямо значение.

Когато стомахът е здрав, той усвоява по-добре хранителните вещества. Това означава, че по-бързо се изпраща сигнал, че поетата храна е достатъчна и не е необходимо да се яде повече. Ето защо се смята, че без подобряване на чревната микрофлора не би имало положителен дълготраен ефект от диети за отслабване, както и от бариатрични операции.

5. Избягвайте стреса

Изследвания показват, че практикуването на йога спомага за отслабване и поддържане на теглото.

Смята се, че йога води до понижаване на стреса и подобряване на настроението, което пък спомага за намаляване на приема на хранителни продукти и подобряване на осъзнаването на реалните нужди на организма. Друг плюс е, че йога води до намаляване на болките в ставите и гърба и така способства за увеличаване на спортуването и двигателната активност.

Има и проучване, което сочи, че хормоните, които се отделят при стрес (като кортизол например), изпращат сигнал за увеличаване на мастните клетки в организма. Най-често така се образуват висцералните мазнини, разположени около вътрешните органи.

Източници:Жуpнaл,Pixabay.com,woman.ru,https://med.vesti.ru/

Апи Слим
Апи Слим за лесно отслабване, за поръчки и информация: 0885 49 20 82 или 0877 90 45 79

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *