Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Усещате болка в гърдите? Ето каква е причината!

Има знаци, с които тялото ни предупреждава, че нещо не е съвсем наред, и на които е хубаво да обърнем внимание

Болка в гърдите

Болката в областта на гръдния кош е класически симптом за евентуален инфаркт при хора над 50 години. Но болката може да е провокирана и от киселинен рефлукс – състояние, което много хора свързват с повишените стомашни киселини, но което може да бъде провокирано и от техните прекалено ниски нива.

болка в гърдите
Каква е причината за болката в гърдите?

Киселинният рефлукс се поддава добре на лечение с природни средства, като например прием на вода с малко лимонов сок в нея преди хранене. Все пак, ако болката е твърде силна или не ви достига въздух, или пък се потите в същото време, по-добре потърсете бързо медицинска помощ.

Вдлъбнати нокти

Централното вдлъбване на ноктите, известно като койлонихия, може да е свързано с наличието на желязодефицитна анемия, хемохроматоза (при която организмът задържа прекалено много желязо), диабет тип 1 и тип 2, синдром на Рейно (който влияе върху кръвоснабдяването на пръстите на ръцете и краката, които побеляват), както и с лупус, автоимунно заболяване.

Още по-сериозно е, че вдлъбнатите нокти може да са индикатор за сърдечносъдова болест и хипотиреоидизъм. Тъй като всяко от тези състояния изисква своевременно лечение, ако забележите промяна във формата на ноктите си, не бива да отлагате консултацията с лекар.

Странни сънища

Всеки от нас сънува всяка нощ по 4-6 сънища, от които ние запомняме едва 2-3 за седмица, и то само защото сме се събудили преди да са приключили. Според някои учени те могат да дадат важни податки за цялостното ни здравословно състояние.

По време на периоди с повече стрес, хората често сънуват странни и необичайни сънища. Други предпоставки за такива нощни преживявания са консумацията на алкохол преди сън, някои възпалителни процеси и менопаузата.

Трептене на клепача

Трепкането обикновено е на долния клепач на едното око, но може да включва и горния клепач. Това също е класически симптом за стрес или преумора. Напрягането на очите, сухотата им, умората, алергиите, прекомерният прием на кофеин, както и някои медикаменти също могат да предизвикат трептенето.

Причина могат да са и някои дефицити на хранителни вещества: загубата на електролити като калций, калий и магнезий може да провокира „играенето“ на клепача. За жалост, при стрес много хора изхвърлят от организма си повече магнезий от обичайното, което допълнително влошава нещата. В редки случаи трепкането на клепача може да сигнализира неврологични проблеми като блефароспазъм (локализирана форма на мускулна дистония) или хемифациален (лицев) спазъм.

Метален вкус

Това всъщност може да е много добра новина, защото този симптом се появява често в ранните седмици на бременността. Или може да е просто резултат от приема на добавки като цинк на празен стомах. Металният вкус е страничен ефект на доста медикаменти, особено на антибиотици и антихистамини, както и на препарати за химиотерапия. Обикновено металният вкус изчезва с прекратяването на приема на лекарствата.

Други причини за него може да са нараняване на главата, възпаление на ушите или на горните дихателни пътища, както и всяко състояние, което афектира централната нервна система. Слабата устна хигиена и кървящите венци обичайно предизвикват солен вкус, но при някои хора той може да е и метален. Друг причинител на металния вкус е натравянето с храна.

Източници:Жуpнaл,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *