Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учени: Имунната система се рестартира с глад!

Имунната система е добре установен механизъм, който се е развивал в продължение на много години еволюция

имунната система
Имунната система предпазва тялото ни от вредните въздействия на околната среда. Основната функция на имунната система е да разпознава, унищожава и отстранява от тялото чужди агенти. Да, тази система е добре настроена, но понякога се случва и да откаже.

Днес ще ви представим малко научни факти за средство, осигуряващо защита на тялото, което ще рестартира вашия имунитет.

Човешката имунна система

Младите хора рядко имат проблеми с имунната система. Човек има най-добрия имунитет в периода от 15 до 25 години. След това имунитетът може постепенно да намалее. Това се случва незабелязано. Функциите на имунната система намаляват значително при възрастните хора. Поради това при тях се увеличава рискът от развитие на тумори, имунна недостатъчност и други сериозни заболявания.

Ясно е, че трябва да помислим за запазване на имунитета от най-ранна възраст и да се грижите за вашето здраве. Правилното хранене, упражнения, разходки на открито и закаляване са всички превантивни мерки, които не могат да бъдат пренебрегвани.

Но последните проучвания на американски учени дават надежда, че е възможно да се възстанови имунитета на всяка възраст. Става въпрос за краткосрочно въздържане от храна. Учени от Университета в Южна Калифорния са провели проучване, по време на което са изследвали ефектите от химиотерапията върху пациенти с рак. По време на проучването пациентите бяха на гладна диета 2 до 4 дни в продължение на 6 месеца от лечението.

Доказано е, че такива гладни „удари“ помагат да се намали отрицателното въздействие на химиотерапията, както и да се намали количеството ензим, свързан със стареенето, и хормона, отговорен за растежа на раковите тумори.

Според учените, краткото гладуване позволява на тялото да се изчисти от натрупаните вредни съставки и токсини. То, също така, задейства производството на нови бели кръвни клетки (левкоцити), които се борят с инфекциите, и това всъщност спомага за възстановяване на имунитета.

Валтер Лонго, професор по геронтология и биология, казва: „Гладуването дава командата“ Пълна скорост напред!“, с помощта на която се стимулират клетките в цялата имунна система се рестартират, за да се размножават и възстановяват. В този случай тялото също се освобождава от стари или повредени клетки. Болните и възрастните хора получават напълно нова имунна система с помощта на „гладната стачка“.

Много специалисти по хранене оспорват ползите от глада, като твърдят, че гладуването причинява голяма вреда на тялото. Но тези изследвания доказват, че ползите от „гладните стачки“ са далеч по-големи от вредата. Само три дни на въздържание от храна – и вашата имунна система ще работи с обновена сила.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Отхвърлянето на храната е труден тест за нашето тяло, особено ако това се прави за първи път. За да не причинявате вреда на тялото, трябва да се прави постепенно и да не ревностно. Започнете с кратки гладни удари, които с времето може да продължат по-дълго.

Предлагаме ви няколко техники на глад, публикувани в нашия сайт, които са идеални за начинаещи, и ще ви помогнат да подобрите здравето си.

Как се прави лечебен глад със сокове?

Трябва да знаете тези 6 неща, ако искате да се подложите на лечение с глад!

Милен Цанов се излекува от рак на езика с гладолечение

Преди да започнете тази практика, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар. В края на краищата винаги трябва да имате предвид състоянието на здравето и различните противопоказания.

И не забравяйте, че можете да укрепите имунитета по други начини. Правилното хранене и физическата активност не са навредили на никого!

Източник: givzdorov.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *