Начало / Здравословен живот / Алтернативна медицина / Трябва да знаете тези 6 неща, ако искате да се подложите на лечение с глад!


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Трябва да знаете тези 6 неща, ако искате да се подложите на лечение с глад!

Гладуването и постенето идват от миналото, преминават през периоди на отричане и възхваляване. Днес отново са в живота ни, предложени в модни варианти.

Ако и вие искате да се подложите на лечение с глад, задължително трябва да знаете следните 6 неща.

1.Първо изпробвайте организма си. Не започвайте веднага с гладуване за продължителен срок. Преценете как се адаптира тялото ви към кратки периоди без храна.

2. Проверете клиниката, ако решите да гладувате под лекарски контрол. Потърсете мнението на вашия лекуващ лекар.

3. Доверявайте се на усещанията си. Ако чувствате главоболие, слабост и виене на свят, по-добре прекратете гладуването. Не надценявайте възможностите си.

4. Хидратирайте се регулярно – това е от огромно значение! Пийте не само вода, защото ви трябват витамини.

Отвари, зеленчукови бульони, зеленчукови и плодови сокове на всеки 2-3 часа ще ви помогнат да компенсирате недостига на минерали и витамини.

лечение с глад

Освен вода, пийте и плодови сокове

5. Спазвайте предварителната фаза. 1-2 дни или седмица преди началото на гладуването консумирайте само растителни продукти, по възможност от био производство.

Продължителността на този срок зависи от състоянието на организма ви. Ако имате храносмилателни оплаквания и лош дъх, преминете на вегетариански режим за повече от два дни.

6. Бъдете внимателни след това. През първия ден след гладуването се задоволете само с плодове и гъста зеленчукова супа, пише “Здравен журнал”. През следващите 3-4 дни продължете с вегетариански режим.

Запазете навиците да избягвате захарта и да приемате повече растителна храна.

Изследванията показват, че поставянето на отделителната система, бъбреците и черния дроб в режим на почивка за срок от 16-24 часа позволява на организма да се прочисти и зареди с нова енергия. Решението за гладуване най-често изразява мотивацията на човека да направи нещо за себе си и за своето здраве.

Но към този метод трябва да се подхожда внимателно в случаите на хранителни смущения – компулсивно хранене, анорексия, булимия. Не забравяйте, че лечението с глад не е подходящо за всеки и допълнително може да усложни здравословното състояние при определени случаи.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*