ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се прави лечебен глад със сокове?

От сокове не се пълнее, те подпомагат нормалната работа на червата и подобряват обмяната на веществата.

Сокове
Сокове

Те съдържат много антиоксиданти, които свързват химически вредните токсини и ги извеждат извън организма. Разбира се, не трябва да опивате до крайности и да се храните само със сокове. Те трябва да бъдат част от обширна програма за оздравяване.

Непосредствено преди започването на гладуването трябва да си направите очистваща клизма, за да предотвратите всмукването на съдържащите се в червата остатъци от храна и по такъв начин да избегнете отравянето от собствените си токсини, главоболието и повръщането. Това лечебно гладуване се прави един или два пъти в годината от един до три дни, като в никакъв случай не се прави от деца и младежи до 18 години освен със специално лекарско наблюдение.

За да се ускори процесът на изхвърлянето на шлаката от организма обикновено се използват семената на живовлека, които притежават слабително действие. Един-два пъти дневно слагайте по 1 чаена лъжичка семена в чашата със сок. Това помага за изпразването на червата.

Излизането от гладуване е толкова важно, колкото и самото гладуване. Ако го направите не както трябва, вредата може да бъде по-голяма от ползата. В деня преди началото на гладуването трябва да се ядат само сурови плодове и зеленчуци със зеленчуков бульон, приготвен по домашному или зеленчуци, сварени на пара. В края на гладуването продукти от животински произход могат да се ядат едва на втория ден, когато е позволено да се хапне малко риба и някакво ястие от пълноценно зърно.

Поместеното по-долу меню се препоръчва за прилагане при петдневно гладуване. В него могат да бъдат внесени някои изменения, за да бъде най-добре пригодено към вашите индивидуални изисквания.

Предлагаме ви някои примерни рецепти за сокове

С тези сокове може да бъде заменена всяка приемана през деня храна. Изберете кой да е от тях или си съставете собствена рецепта. По желание соковете могат да се разреждат с вода. Мнозина специалисти по храненето препоръчват всички плодови сокове да бъдат разреждани наполовина с вода. И накрая един път дневно пийте цвеклов сок и един път – зелев: те очистват особено добре организма.

Сокове за закуска

Нектар от праскови

2 твърди праскови (без костилките), 1 зрял банан, 1 супена лъжица бирена мая.

Изстискайте сока от прасковите, излейте го в миксера, добавете банана и бирената мая и разбивайте, докато се получи хомогенна течност.

Утринен освежаващ сок

Връзка магданоз, 5 морковчета, 1/2 ябълка (без семките).

Сокове за втора закуска

Зеле и ябълки

Нарежете един или два листа от зелка, добавете 2 зелени ябълки и ги сложете в сокоизстисквачката.

Коктейл за очистване

Парче от корен на джинджифил с дължина 0,5 см, 1 цвекло, 1/2 ябълка (без семките), 4 моркобчета.

Напитка за очистване на кръвта

8 листа спанак, 4 листа от маруля, шепа магданоз, 3 моркова и четвърт бяла ряпа. Изстискайте сока им и пийте веднага.

Сок за тонизиране на белите дробове

Малка връзка магданоз, 1/4 обелен картоф, 6 морковчета.

Сокове за обяд

Глухарче и ананас

Вземете десетина листа от глухарче, две шайби ананас и 4 репички, изцедете сока и пийте.

Сок за прочистване

2 стръка магданоз, малка връзка пресен лук, 2 моркова, листата от два стръка целина, 1 ябълка (без семките), половин глава червено цвекло.

Топъл сок

Вземете 3 скилидки чесън, 1 лист бяло зеле, 1 едър домат, листата от 2 стръка целина, 1 супена лъжица крутони. Изцедете сока на зеленчуците и го загрейте леко на слаб котлон. Добавете крутоните и яжте.

Сокове за времето между обяда и следобедната закуска

Направете си сок от 1 зелена ябълка, изчистена от семките и 1 стрък целина.

Вземете 5 стръка прясна или сушена мента, 2 зелени ябълки, парченце лимон, 200 мл газирана вода, стръкче мента за украса.

Съберете ментата във връзка и я прекарайте през сокоизстисвачката заедно с ябълките и лимона. Сока изцеждайте в малка чашка, напълнена с лед. Излейте сока в голяма чаша и долейте с газирана вода. Украсете с клончето от мента.

Гроздово-ягодов коктейл

1 голяма чепка грозде, 1 кг боровинки или къпини, 200 мл газирана Вода и късче лимон за украса.

Гроздето и боровинките (или къпините) прекарайте през сокоизстисквачката. Сока изцеждайте в малко съдче, напълнено с лед, долейте догоре с газираната вода и украсете с парчета лимон.

Сокове за следобедната закуска

Пикантен, тонизиращ сок

1/4 ананас (с кожата), 1/2 ябълка (без семките), парче корен от джинджи фил, дълго 0,5 сантиметра.

Специален, за подобряване на храносмилането

1 Връзна спанак, 3-4 морковчета.

Сок за прочистване на черния дроб

1 малка глава захарно цвекло, 2-3 ябълки (без семките).

Сокове за вечеря

Отчупете 3 китчици броколи, 1 скилидка чесън, 2 моркова или 1 домат, 2 стръка целина, 1/2 зелена чушка.

Прекарайте броколите и чесъна през сокоизстисквачката заедно с морковчетата (доматите). След това изстискайте сока на целината и зелената чушка. Смесете двата сока.

Сок магданоз

1 връзка магданоз, 2-3 скилиди чесън, 5 стръка целина, 3 морковчета.

Сок, който можете да пиете по всяко време на деня

Сок от джинджифил и боровинки

1 кг черни боровинки, парче корен от джинджифил с дължина около 2,5 см, 1 средно голяма чепка зелено грозде и пластмасови или картонени чашки с вместимост от 100 милилитра.

Гроздето и боровинките прекарайте през сокоизстисквачката, получения сок разлейте в чашките и във всяка от тях сложете по едно парченце от джинджифиловия корен, след което замразете в хладилника.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *