Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези елементарни грешки съсипват косата ви!

Задължително вземете под внимание тези препоръки

Първото и много важно нещо е да съумеете да предпазите косата си от увреждания и накъсване. За никого не е тайна, че до проблеми с косата могат да доведат различни фактори, които нарушават баланса, здравето и блясъка й.

Сред най-честите причини, предизвикващи проблеми с косата, са неправилното хранене, замърсената околна среда, прекомерната употреба на стилизиращи средства, боядисване, къдрене, сешоар и всякакви други видове третиране.

Тънката и безжизнена коса е проблем, който се среща доста често. Едва ли сте предполагали, но истината е, че употребата на тежки балсами често пъти води до изтощаване на косата вместо да я подхрани. Поради тази причина експертите препоръчват употребата на продукти, съдържащи силикон или неговите производни като циклометикон или диметикон.

косата
Как да имате красива и жизнена коса?

Силиконът създава допълнителен слой, който обгражда косъма и така увеличава значително диаметъра му.

Особено полезни за косата са продукти като риба и ядки. В тях се съдържат омега-3 мастни киселини и протеини, които оказват благотворно въздействие върху скалпа.

За здравето на косата благоприятства и приемът на боб, листни зеленчуци и моркови.

Експертите алармират, че диетите, обещаващи бърза загуба на тегло, оказват пагубно влияние върху косата. До това се стига заради недостиг на някои важни хранителни вещества като протеин, цинк или биотин. Липсата на тези хранителни вещества най-често причинява косопад или чупливост на косата.

Мнозина мият косата си с по-топла вода, особено през зимния период, без да си дават сметка каква груба грешка допускат. Истината е, че по този начин отмивате себума от скалпа и правите косъма уязвим. Именно на него е поверена задачата да поддържа косата гладка и здрава, както и да я предпазва от прекомерно изсушаване. Затова е най-добре да ползвате хладка вода при миенето на косата.

Няма да е лошо да поглезите кожата на главата си, като й правите лек масаж всеки път, когато втривате шампоана.

Трябва да знаете, че непрестанното третиране на косата – боядисване, обезцветяване или пък къдрене, води до увреждане на външния защитен слой на косата. Поради тази причина се появяват и заплетените краища, с които много жени са принудени да се борят.

Разбира се, съществуват редица продукти, които биха могли да защитят косата от подобни проблеми. Един от тези продукти са балсамите за коса, които съдържат протеини. Те проникват в дълбочина в косъма и предотвратяват заплитането на краищата. Препоръчва се да ползвате редовно тези продукти, тъй като ефектът им трае до следващото измиване на косата.

Източник:womаn.ru

Ако страдате от косопад, решението е „Пауър Ню Хеър“. 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *