БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Златни съвети: Как да бъдем по-здрави през 2018-а година?

Почивката е точно толкова важна, колкото храненето и движението

Новогодишните обещания обикновено имат няколко основни опорни точки – да сме по-добри, да си сбъдваме мечтите и да започнем да водим по-здравословен начин на живот.

За да осъществим целите си през 2018-а година, важно е те да бъдат постижими. Трудно е изведнъж да изваем мечтаното тяло, да спрем да се храним нездравословно, да спестим милиони и да променим всички свои навици. По-лесно би било, ако просто се решим да направим първата крачка към желаните промени.

Закуска

Дори да не искаме да сваляме килограми, а просто да се чувстваме по-добре, най-лесно и ефективно е да започнем от храната. Заради дългите работни часове и стреса, много от нас си позволяват постоянно да хапват по нещо малко. Дори това да са ядки, плодове или зеленчуци, честото похапване води до загуба на истинското усещане за глад и трудно преценяваме кога имаме нужда от ядене и кога – не.

2018-а година
Как да се чувстваме по-добре през 2018-а година?

Така и успяваме да преяждаме по време на основните хранения. Затова е добре да фиксираме определен брой хапвания, които да са умерени – препоръчителният брой е 4. Закуската за повечето диетолози и треньори е повече от задължителна. Това намалява чувството за вълчи глад и опасността да се нахвърлим върху храната по-късно.

Освен това е доказано, че се чувстваме по-енергични след дори малка закуска. За да е по-лесно да започнем да хапваме сутрин, е добре яденето да е нещо, което обичаме и да е красиво поднесено.

Порок

Най-големият порок на новото време са телевизията и компютрите, пред които прекарваме по-голямата част от деня си. Така не ни остава почти никакъв време за спортуване и дори срещи с приятели, които имат доказан антистрес ефект.

Правилото, на което можем да започнем да се уповаваме, е 2/30.

Иначе казано – не повече от 2 часа телевизия/компютри в свободното време на ден и минимум 30 минути движение. Може в рекламите на филма или на предаването да ставате и правите клекове, подскоци – каквото ви хрумне. Стоенето пред екрана не само, че ни обездвижва, но и прави паметта ни по-слаба, така че отказването от това може да ни донесе само позитиви.

Почивката е също толкова важна, колкото храненето и движението. Сънят нощем трябва да бъде поне 8 часа. Спазвайки това правило, ще се чувстваме много по-отпочинали. Друг начин да спим по-добре е като оставим смартфона и телевизора далеч от спалнята. Когато няма какво да ни разсейва непосредствено преди лягане, сме склонни да сънуваме повече хубави сънища и да не се въртим дълго в леглото, съветват учените.

Спокойствие

Ключът към една по-щастлива 2018-а година и позитивен живот е именно избавянето от стреса. Един от начините за това, в дългосрочен план, е да спрем да си правим нереалистични планове. В желанието си да вършим повече неща и да бъдем полезни за хората около себе си, сме склонни да се претоварваме излишно.

Това, което можем да променим, е да не се заемаме с неща, за които нямаме време. Пресявайки най-важното, ще намираме време и за хоби или друго занимание, което ни носи лична наслада.

Така наречените „токсични отношения“ също носят напрежение, от което нямаме нужда. Пример за такива връзки са тези с неблагодарните приятели, които ни използват финансово и морално, заливайки ни с негативни емоции.

Източници:Тeлегрaф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *