Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГЕРОДОРМ / GERODORM

Съдържа цинолазепам, лактоза, царевично нишесте, желатин, натриев нишестен гликолат,  магнезиев стеарат, талк

Предназначение

геродормГЕРОДОРМ е сънотворно тип бензодиазепин; приемът му подобрява качеството на съня и неговата продължителност. Използва се по лекарска препоръка при лечението на разстройства на съня. Действа меко-отпускащо на мускулатурата, улеснява заспиването и намалява събужданията в рамките на нощния сън.

Как се приема

ГЕРОДОРМ се набавя само с рецепта и приемът му трябва да бъде определен като дозировка и продължителност от лекуващия. Най-често дневната доза е една таблетка, приемана вечер, непосредствено преди лягане. Използването на медикамента е ограничено до срок от две седмици.

Приемът на лекарството в някои пациентски групи е по-различен: с половин таблетка на ден се лекуват пациентите в напреднала възраст. Индивидуално дозиране е нужно и за хора с цялостно влошено здраве или с диагностицирани заболявания на черния дроб и бъбреците.

Прием в по-високи дози или неволно предозиране могат да причинят сънливост, виене на свят, проблеми със зрението и равновесието, изпадане в състояние на дълбок сън или кома. В отделни случаи е възможно да се развият противоположни симптоми като прекалена активност, безсъние, да се проявят дихателни проблеми и пр. прекратяването на приема трябва да става плавно и под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини симптоми като гадене и повръщане, пресъхване на устата, диария. Не са изключени припадъци, спад на артериалното налягане и сърцебиене, виене на свят, отпадналост, главоболие, постоянен глад, сърбеж.

Главоболие и мускулна слабост могат да се проявят като симптоми на т.н. остатъчен синдром, при който в резултат на лекарствения прием пациентът се оплаква от отпадналост и лесна уморяемост. Най-често синдромът с развива при хора в напреднала възраст или след тежко боледуване.

Внезапното спиране на приема може да провокира раздразнителност,  тревожност, тремор, гърчове.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГЕРОДОРМ не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за пациенти, зависими от алкохол, наркотици или медикаменти.

Не приемайте този лекарствен продукт при отравяния с аналгетици, сънотворни, антидепресанти, литий, алкохол.

Не се приема при бременност и кърмене; избягвайте при деца.

Не шофирайте, ако приемате ГЕРОДОРМ, тъй като са възможни състояния с влошена концентрация, сънливост, тремор, припадъци и пр.

Рискови пациенти, при които задължително се оценява степента на възможни негативни последици от приема на ГЕРОДОРМ, са тези с миастения гравис, влошени функции на бъбреците и черния дроб, сърдечни заболявания, болести на дихателната система, мозъчни увреждания, пациенти със силно влошено общо здраве или на преклонна възраст.

Взаимодействия с други медикаменти

Съчетанието с някои аналгетици може да провокира дихателни проблеми.

Паралелният прием на ГЕРОДОРМ с някои продукти усилва ефекта от въздействието му. Става въпрос за антидепресанти, обезболяващи, мускулни релаксанти, продукти за контрол върху артериалното налягане.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за 10 таблетки от 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *