Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Андрю Стептоу: Спрете депресията с тези 5 умения!

Златните съвети на проф. Андрю Стептоу

Неслучайно наричат депресията „лъжлива болест“. Тя може да докара потърпевшия до лудост, но без наличието на външни белези. Или пък, ако има такива, то те са едва доловими за околните.

В същото време човекът, засегнат от тази болест, се чувства изключително некомфортно.

Резултатите от проведено неотдавна изследване разкриват, че освен физическото здраве, психическото също е в много по-добро състояние при хората с житейски умения.

Проф. Андрю Стептоу
Проф. Андрю Стептоу

Ключовите житейски умения, които гарантират успехите в живота са: оптимизъм, емоционална стабилност, решителност, съзнателност и контрол.

Тези умения трябва да притежава всеки един човек без значение на колко години е. И млади, и стари ще получат добри резултати, ако разполагат с гореспоменатите умения.

Освен това е доказано, че хората, които имат тези умения, попадат много по-рядко в плен на коварната депресия.

От друга гледна точка, те ви гарантират по-голяма финансова стабилност, по-ниска степен на изолация и значително по-добро здраве.

Имайте предвид, че всички тези умения са изключително важни.

Проф. Андрю Стептоу, който е един от авторите на изследването, коментира, че по-скоро резултатите зависят от акумулирането на житейските умения.
Екипът учени е стигнал до тези изводи след подробен анализ на повече от 8 хиляди души на възраст над 52 години.

Резултатите сочат недвусмислено, че хората, притежаващи най-ниски нива на изброените пет умения, са били с доста високо ниво на депресия – от порядъка на 23%.

Онези от тях пък, които са имали най-високи нива на тези пет умения, са имали ниво на депресия едва 3 процента.

Проведени са и изследвания върху индивидуалните фактори, като оптимизъм и съзнателност при възрастните хора. До този момент обаче комбинацията от тях не е проучена сериозно.

Проф. Стептоу посочва, че екипът му е останал изненадан от обхвата на процесите – социални, биологически, икономически, психологически и здравословни. Всички те са се оказали пряко свързани с тези умения.

Източници:woman.ru,Youtube.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *