Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всеки, който спазва тези лесни правила, гарантирано отслабва!

При здравословното хранене умереността е от ключово значение. Тук съвсем естествено възникват няколко въпроса. Какво значи умерено количество? Диетата здравословно хранене ли е? И ако не – кое е различното?

Умереното количество зависи от вас и вашите хранителни навици. А колкото до диетите – няма как да наречем здравословно хранене монодиетите, например. Целта на здравословното хранене е да се разработи диета, която можете да спазвате цял живот, а не само няколко седмици или докато не достигнете идеалното тегло. Затова се опитайте да мислите умерено по отношение на баланса.

отслабва
Всеки, който спазва тези правила, отслабва!

Ние всички се нуждаем от баланс на въглехидрати, протеини, мазнини, фибри, витамини и минерали за поддържане на едно здраво и добре функциониращо тяло. Ето това наричаме здравословно хранене.

За повечето от нас баланс означава да ядем по-малко, отколкото сме свикнали. Донякъде е така. Ще е чудесно, ако можем да ядем по-малко от нездравословните храни като рафинирана захар и ненаситени мазнини. Но това не означава да елиминираме храната, която обичаме.

Яденето на бекон за закуска веднъж седмично, например, може да се счита за здравословно хранене. Кутия понички и пица, пържена наденица и кроасан не е здравословно хранене. Ако изядете един шоколад, който има 100 калории на обед, това означава, че трябва да приспаднете тези 100 калории от вечерята. Ето това вече е баланс.

Опитайте се да не мислите за определени храни като за „табу“. Когато си забраните тези храни или групи храни, то естествено е да искате да хапнете от тях повече. След това обаче задължително ще ви изпълни едно чувство на провал, ще се демотивирате и нито ще хапвате здравословна храна, нито пък ще успеете да пазите някаква диета.

Помислете за по-малки порции. Порциите са измамни, особено в ресторантите, защото сме свикнали да мислим, че храната, приготвена там, е здравословна. Нищо подобно! Затова, когато сте в ресторант, избягвайте да си поръчвате салати и предястия и минете направо на основното. Ако пък имате достатъчно воля, може да се задоволите само с една салата или супа.

Когато се храните в дома си, изберете по-малка чиния и задължително оставете нещо в нея. Не изяждайте всичко до край, колкото и да ви е вкусно.

Месото, рибата или пилето трябва да бъдат с размерите на тесте карти, филия хляб трябва да е с размерите на CD, а картофеното пюре, оризът или тестените изделия е най-добре да са с размерите на традиционна електрическа крушка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *