Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СОЛИФЕНАЦИН / SOLIFENACIN

Съдържа  солифенацинов сукцинат, лактоза монохидрат, царевично нишесте, хипромелоза, магнезиев стеарат, талк, титанов диоксид, макрогол, оцветители

Предназначение

солифенацинСОЛИФЕНАЦИН е медикамент, препоръчван при свръхактивен пикочен мехур. Приемът му позволява да се тушират непрестанните позиви за уриниране и да се задържа по-голямо количество урина преди освобождаване. С помощта на лекарството се регулират състоянията, при които потребността от уриниране се появява внезапно и поради невъзможност за задържане се стига до подмокряне.

Как се приема

Приемът на този продукт трябва да става по лекарска препоръка – в доза и режим, определени съобразно състоянието на пациента.

Обикновено се препоръчва дневен прием на една таблетка от 5 или 10 мг, без връзка с храненията. Таблетката се поглъща цяла, с достатъчно вода. Желателно е това да става по едно и също време в рамките на деня.

Ако е пропуснат прием, таблетката се приема при първа възможност. Ако времето за следващия прием е твърде близо, терапията трябва да продължи по редовната схема, без да се наваксва пропуснатото с увеличаване на дозата.

При неволно предозиране е необходимо да се потърси медицинска помощ. Симптомите на предозирането са замаяност, сънливост и главоболие, халюцинации, замъглено виждане, превъзбуденост, конвулсии, тахикардия, затруднено дишане, задържане на урина.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с този медикамент да провокира алергични реакции, изразени в кожни обриви, отоци по лицето и затруднено дишане и преглъщане. Появата на такива симптоми изисква спешни професионални мерки.

При някои пациенти приемът на СОЛИФЕНАЦИН предизвиква пресъхване на устата, киселини, подуване на корема, оригване, запек, болки в корема. Има информация за зрителни смущения, инфекция на пикочния мехур, затруднено уриниране, гастроезофагеален рефлукс, сухо око и пресъхване на носната лигавица, умора, натрупване на течност в долните крайници. Не са изключени смущения във функциите на бъбреците и черния дроб, сърцебиене, мускулна слабост, понижен апетит, високи нива на калий в кръвта.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

СОЛИФЕНАЦИН не се употребява при алергия към една или повече съставки на медикамента.

Продуктът е противопоказан при улцерозен колит и токсичен мегаколон, миастения гравис, глаукома, при тежко бъбречно или чернодробно заболяване, при пациенти на хемодиализа.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Медикаментът не се използва при бременност, освен в краен случай по лекарска препоръка. Неприложим при кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание изисква съчетаването на СОЛИФЕНАЦИН с други медикаменти, които имат сходно действие – заради потенциалния риск от проява на странични ефекти в прогресия.

Установени са лекарствени взаимодействия, при които се усилват или отслабват терапевтичните ефекти, или се проявяват опасни странични ефекти. Точна преценка е необходима, ако пациентът приема лекарства за гъбични инфекции, за ХИВ-позитивни, за лечение на сърдечни заболявания и хипертония, против бактериални инфекции, за  лечение на епилепсия и др.

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *