Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спирането на лекарствата при болните от шизофрения заличава целебния ефект

Спирането на лекарствата при болните от шизофрения заличава целебния ефект Д-р Герев, следя внимателно вашите отговори на въпросите и искам да ви попитам нещо, което касае сина ми. Той е на 26 години. През 2002-а му поставиха диагноза шизофрения и го лекуваха в психиатрия. Състоянието му се подобри. Лекарите ме посъветваха да приема медикаменти поне в рамките на една година. След няколко месаца обаче спряхме лекарствата, тъй като състоянието му наистина се подобри. Мотивът ни беше, че няма да се трови излишно. Сега обаче той отново започна да прави глупости. Наскоро го заведох при известен екстрасенс, който го лекува по нетрадиционен метод и ми обеща 100 процентово излекуване.

Въпреки, че положението ставаше все по-лошо екстрасенса ме убеждаваше, че всичко ще се оправи. Влошеното състояние той обясняваше, че е временно и било страничен ефект от терапията. Въпреки това сина ми отново започна да чува гласове  и започна да заема причудливи пози – например може да се види разкрачен, протяга нагоре ръце и издава нечленоразделни звуци. Кажете ми как да постъпя, вече съм отчаяна ?

Ангелина ТЕНЕВА, София.

Г-жо Тенева,

Мога да ви кажа, че синът ви има сериозен психиатричен проблем. Той страда от едно разстройство на психиката, което изисква дългогодишно лечение. Състоянието му се предизвиква от безконтролното производство на едно биологично активно вещество в главата му. То всъщност е причина  той да не възприема адекватно заобикалящата го действителност и да има странности в поведението си. Искам ясно да ви кажа, че тези състояния се преодоляват с химия /медикаменти/, които имат за цел да нормализират биологичните активност на мозъка. Подобен ефект не може да се постигне по никакъв друг начин. Това е бавен процес, който понякога трае години. Всяко едно прекъсване на лечението ще води до влошаване на състоянието му, което потвърждава моята теза. Моят съвет е да се консултирате отново с лекуващия ви лекар и сина ви отново да започне  приемането на медикаментите, за да може да се стабилизира за дълги години напред.

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на в. “Здраве за всички”. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/ 940-075.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *