Начало / Болести и лечение / Ето кой е най-опасния антибиотик! Бъдете внимателни при приема на това лекарство!

Ето кой е най-опасния антибиотик! Бъдете внимателни при приема на това лекарство!

Приема на антибиотик не винаги е безопасно начинание. Особено опасно е самолечението с антибиотици

антибиотик

Изключително негативен опит в лечението с антибиотик има едно обикновено момиче – Ейми Мозер. През 2010 г. тя е била изправена пред такова заболяване, като инфекция на пикочните пътища. Еми веднага посетила лекар, който ѝ изписал антибиотик – ципрофлоксацин. Този антибиотик Ейми трябвало да взима в продължение на седмица.

Ейми Мозер

След лечението с това лекарство с момичето се случва нещо неочаквано. Ейми има множество спонтанни разкъсвания на връзките и сухожилията, дегенерация на  гръбначния стълб и артрит. Страшно е да си го представим, но през последните 7 години Ейми е претърпяла над 20 операции!

Антибиотик – повече вреда, отколкото полза?

Факт е, че група антибиотици като офлоксацин, ципрофлоксацин, левофлоксацин и подобни други лекарства могат да причинят непоправима вреда на нашето тяло. Те унищожават специфични клетки от митохондриалната ДНК, чиято основна задача е да отстранява повреди в различни организми.

Най-лошото нещо е, че негативният ефект на антибиотиците се проявява не само при хора със свръхчувствителност към лекарството. Този негативен ефект би могъл да засегне абсолютно всички! Факт е, че при всеки човек симптомите и усложненията се появяват по различно време и по различен начин. Здравословните проблеми на Ейми започнали едва след четвъртия курс на лечение с антибиотици. Т.е – и преди това Ейми е приемала антибиотици, под една или друга форма, и различни от ципрофлоксацин.

Ейми Мозер със семейството си днес

Последствията от приема на антибиотик

През последните 7 години Ейми се е преглеждала при трима различни ортопеди, ревматолози и физиотерапевти. Сега тя е в процес на рехабилитация. За съжаление, да  възстанови напълно здравето си, няма да успее толкова скоро, но Ейми не пада духом и се надява на добра развръзка.

Не пропускайте да споделите с на приятелите си тази история! Нека всеки знае какви са опасните последици от приема на определени антибиотици.

Източник: vredpolza.ru

Оценете статията
Оценка 2.9 от 64 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


3 коментара

  1. Хубаво давате опасните хапчета на картинка а защо него упоменавате с техните наименования? Начинът на публикацията ни кара да мислим обратното и не Ви вярваме.
    Вземете под внимание изложеното!

  2. Публикацията е провокираща за нас читателите,тъй като сте публикували само картините / блистерите/ без да назовете техните наименования,което ни кара да мислим обратното.

  3. Моментът, когато прочетеш някъде, че митохондриите имат клетки… Deep

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*