ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Графиня Ангелика Волфскийл: Не яжте пресни зеленчуци на вечеря

Закусвате с пълнозърнести продукти и вечеряте със свежа сурова салата. Убедени сте, че се храните здравословно и полезно? Оказва се, че не е така според немската графиня Ангелика Волфскийл, натуропат с над 20-годишен опит в лечението на различни заболявания, свързани с проблемите на метаболизма. Практикува природни методи от китайската медицина, аюрведа, Шуслерова терапия и др. През 2003 г. създава собствено училище по натуропатия.

графиня Ангелика Волфскийл
Графиня Ангелика Волфскийл

Ето нейните препоръки, с които развенчава някои от най-разпространените митове в храненето.

Колко пъти на ден и кога да ядем?

Само 3 хранения, и то в определени часове. Закуската – към 8,30 ч,. може да съдържа всичко, обядът да е към 12,30 ч. и също няма ограничения в менюто, но вечерята да е в 18 ч. без сурови храни и животински протеини. Това трябва да е и последното ни хранене.

След 18.00 ч. не бива да се яде нищо. Но ако се налага да вечеряме по-късно, храната трябва да е съвсем малко и преди всичко да не съдържа нищо сурово.

Най-късно до 16.00 ч. (най-добре до 14.00) е времето, през което може да консумираме сурови плодове, свежи салати и животински протеини.

По принцип човек приема твърде много сурови и неузрели плодове и зеленчуци. Когато ги включваме в менюто си, те трябва да са добре узрели.

Защо да избягваме пресни зеленчуци на вечеря?

Свежите зеленчуци могат да се приемат вечер, но задушени. Суровите продукти ферментират в червата и се получават алкохоли, газове и киселини, които дълготрайно увреждат черния дроб. Той трябва да ги разгради през нощта, но е претоварен. Започва да преобразува получения от ферментацията алкохол в мазнини, които складира.

Оттам се повишава нивото на мазнините в кръвта и се стига до висок холестерол, триглицериди и други причини за здравословни проблеми.

Храненето и китайският часовник на органите

Според него всеки орган има фаза на активност и почивка и трябва да съобразяваме режима на храненето си с тях. Например англичанинът пие своя чай следобед в 5 ч. По това време – между 17-19 ч., бъбреците са в активната си фаза и с чая тялото още веднъж приема топлина и течности.

Оказва се, че лечението с Шуслерови соли, което препоръчва графиня Волфскийл, е много по-ефективно, ако дадена от тях се приема в подходящия момент – когато целевият орган е малко преди активната си фаза и по време на нея солите ще са в наличност в тялото и органът може бъде повлиян най-добре.

Ето как китайската медицина и хомеопатията обединяват усилия. Дори във всеки сезон органите имат своя активна фаза.

Какво се препоръчва при наднормено тегло?

Пренастройване на менюто – край на сладкото, мазното, свинското, пушените и мариновани продукти, храни от типа фастфууд. Никакъв алкохол, кафе и сокове. Далеч от всичко, предизвикващо в тялото свръхпродукция на слуз: например твърдо и полутвърдо сирене, извара, мляко, ориз и картофи вечер.

Повече движение, ежедневно бягане с умерено темпо в началото.

Висококачествени студенопресовани масла като зехтин, на витамини храна от зрели плодове и зеленчуци. 2-3 пъти седмично за обяд може само бяло месо на пара или риба със зеленчуци (или салата според сезона). Трябва да се пие топла вода, защото помага при отслабване и редуцира глада.

Кое е основното правило за хранителния режим

Храненето да доставя радост. Да ядем бавно, да сдъвкваме добре, да не пием течности по време на ядене (разреждат храносмилателните ензими), като за водата правилото е да се спре 30 мин. преди хранене. Да ставаме от масата леко гладни, а не преситени.


Б17
Оригиналният витамин Б17 срещу рак

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *