БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Защо лечението на всяка болест трябва да започне с лечение на стомашно-чревния канал? Ето отговорите и рецептите!

В статията ще намерите подробно описание как стресът причинява увреждане на пилора и стомашно-чревния канал. Как се усвояват и разграждат мазнините. Каква е ролята на трипсина и инсулина. Горчиви растения за лечение и рецепти с тях. Лечение на лимфогрануломатоза. Препоръчителни хранителни добавки при стомашно-чревни проблеми.

Стомашно-чревния канал

Болестите на стомашно-чревния канал са инициатори и за редица други заболявания. Затова лечението на всяка болест трябва да започне с лечение на стомашно-чревния канал!

При здравия човек клетките на стомаха и дванадесетопръстника се обновяват пропорционално – колкото клетки се разтварят от стомашния сок, толкова и се възстановяват. При стрес обаче възниква ситуация, в която се разтварят повече клетъчни маси, отколкото се възстановяват. Това води до „прогаряне“ на стената на пилора, между стомаха и дванадесетопръстника се образува миниатюрно отвърстие. В стомаха постъпват жлъчка и трипсини, неутрализират стомашния сок, поради което се появяват различни симптоми.

Този дефект може да се отстрани. За целта е достатъчно за известно време да се извеждат стомашните сокове, с което се забавя разрушаването на стените на стомаха и дванадесетопръстника. При липса на стомашен сок повърхностните тъкани ще нараснат и стените на пилора ще се възстановят.

Известно е, че стресът води до нарушаване работата на стомашно-чревния канал и до увреждане на пилора. С други думи, стресът, чиято причина лежи в несъвършенството на обществените отношения, води на първо място до стомашно-чревни болести. Ето защо е толкова важно да се разбира по какъв начин функционира стомашно-чревният канал с увреден пилор.

При здравия човек храната се обработва в стомаха от пепсините и фактически тези ензими се изразходват за смилане на храната в стомаха, така че ако попаднат в дванадесетопръстника, те стават практически неутрални.

В дванадесетопръстника храната се обработва със силни бинарни ензими, които се образуват в момента на смес-ването на жлъчката с трипсините. Естествено, бинарните ензими, които са силно алкални, също би трябвало да се неутрализират при разграждането на растителните белтъчини, което и става при гладко работещ механизъм на храносмилане при здравия човек.

Ако пилорът между стомаха и дванадесетопръстника е увреден, не се осигурява изолацията на агресивните среди – в стомаха и в дванадесетопръстника. Киселинната среда в здравия стомах има pH 1,2, докато силно алкалната среда в дванадесетопръстника достига до pH 12. При увреден пилор непрекъснато става обмен между ензимите в стомаха и в дванадесетопръстника. В такъв случай в тънкото черво ще постъпят вече неутрализирани ензими, които, макар да се всмукват от организма чрез тъканта на мезентерия и черния дроб, вече на практика не са способни на по-нататъшно разграждане. При неутрализацията на ензимите от стомаха и от дванадесетопръстника се получават соли, сред които може да се открият киселинни и алкални соли, минерални, мастни, някои от които са разтворими във вода, а други не.

Увреждането на пилора води до непълна, недостатъчна преработка на хранителните продукти и, най-важното, до образуването на голямо количество различни соли. Част от тези соли се разпространява из организма във вид на мастни или минерални вещества. Те се натрупват в жизнено важните органи, отслабват функциите им. Ето защо за предотвратяване на задръстването на организма със соли е необходимо да се възстанови пилорът. Мастните соли се преработват частично, макар че работата на дванадесетопръстника е нарушена. Тук възниква и въпросът: „По какъв начин става преработката на прекомерното количество мастни соли (мазнини) в организма, ако в стомашно-чревния канал продължават да се образуват соли?“

Какво представляват мазнините и как се разграждат

Мазнината представлява сложен етер на глицерина и мастните киселини, като палмитинова, стеаринова и други. Сдвоените съединения на глицерина образуват ксилити и сорбити.

Обърнете внимание, че сложните етери (глицерин, сорбит, ксилит, а също елементи на масти, съдържащи глицерин) са елементи на глюкозата, които се разграждат на съставките си от инсулина. Следователно организмът е способен да усвоява мазнините, тоест сложните етери, като ги разгражда с ензимите на инсулина. Но тъй като инсулинът се изработва от задстомашната жлеза, то борбата със затлъстяването се свежда основно до изработването на достатъчно инсулин – сложна киселинна белтъчина. И наистина опитът с въвеждане на инсулин в организма показва, че от затлъстяването човек може да се избави при достатъчно количество инсулин в организма.

Постъпилата в устата храна незабавно започва да се обработва с трипсини, изработени от слюнчените жлези, и веществата започват да се всмукват от всички органи, свързани с отделните части на стомашно-чревния канал. Всмукването на полезните хранителни компоненти става и от слюнчените жлези, и от щитовидната жлеза, и от отделни части на сърцето, съединени с кардиалната част на стомаха. Задстомашната жлеза е съединена чрез главата си с дванадесетопръстника и се стреми да всмуче необходимите й вещества, за да произведе две жизнено важни за организма вещества – инсулин и трипсин.

Задстомашната жлеза произвежда ензими, трипсин и инсулин тогава, когато в дванадесетопръстника постъпват горчиви вещества. И наистина, ако с храната или чая в дванадесетопръстника постъпват горчиви вещества от растения, захарта в кръвта значително намалява и заедно с това се снижава и степента на затлъстяване на организма.

Горчиви билки за стомашно-чревния канал

Горчивите растения и тяхното приложение

Към горчивите растения се отнасят: бял равнец, пелин, водно пипериче, синап, глухарче, миши уши, японска софора, разклонена боянка, блатен аир, бял оман, девисил, змийско мляко.

Горчивите вещества в храната помагат на човека да се избави от затлъстяване. Тези вещества обаче трябва да се употребяват предпазливо, по малко, не бива да се злоупотребява с тях.

Приемът на малки количества (около 0,1 г) прясна или сушена разклонена боянка с цветовете 3 пъти дневно в продължение на месец помага да се отслабне с 2-3 килограма.

При това значително се увеличава еластичността на съ­довете, укрепва се тъканта на сърдечния мускул, нормали­зира се пулсът, практически напълно изчезват аритмията и последиците от инфаркт.

Старайте се да въведете във всекидневното си хранене горчиви вещества от разклонена боянка (по съвсем малко, буквално милиграм).

Горчивите вещества в белия равнец са особено ценни в чая. Чаят от бял равнец е много полезен, особено за жени­те, които наскоро са родили.

Във всеки случай е нужно в храната да се добавят и гор­чиви вещества.

Синапът е чудо на чудесата сред растенията. Пригот­вена от семената му, горчицата трябва да е всекидневна подправка на храната ви. Помнете, че ако на масата ви има горчица, пипер, хрян, сол и оцет, до дълбока старост няма да знаете какво е болест.

Полезно е добре да изучите флората на мястото, където живеете, тъй като много растения съдържат горчиви вещества, и да изберете подходящите за вас. Така например горчиви вещества се съдържат в листата и кората на трепетликата. Как да разберете дали нейната горчивина е полезна тъкмо за вас? Известно е, че горчивите вещества в трепетликата са особено полезни при бъбречни нарушения. Значи понякога трябва да се пие чай от листа или кора на трепетлика. От кората се получава много хубав квас.

РЕЦЕПТА: Трилитров буркан се напълва с кора от трепетлика, сипва се вода и се добавя чаша захар и 1 чаена лъжичка сметана. Държи се на топло място 2 седмици. Квасът може да се пие в неограничено количество, но като отлеете чаша квас от буркана, сипете в него чаша вода с 1 чаена лъжичка захар.

На следващия ден квасът отново ще е готов за пиене. Посоченото количество кора от трепетлика е напълно достатъчно за 2-3 месеца.

Благодарение на горчивите вещества в белия оман задстомашната жлеза изработва широк спектър инсулини. Тези инсулини са способни да разграждат голямо количество сложни етери, тоест мазнини. Ето защо белият оман допринася за оздравяването на организма.

Независимо от полезните свойства на белия оман, тази билка се използва в малки количества – не повече от 1 г на чаша вряща вода. Чай от бял оман е добре да се пие преди лягане, тъй като билката притежава потогонни свойства.

Корените на блатния аир, както и на белия оман, съдържат много горчиви вещества. Аирът се взема в същата доза – не повече от 1 г на чаша вряща вода.

За здравето на стомашно-чревния канал

Как да възстановим здравето на стомашно-чревния канал

Болестите на стомашно-чревния канал са инициатори и за редица други заболявания. Ето защо лечението на която и да е болест трябва да започне с лечение на стомашно-чревния канал. Методиката на възстановяването му е следната: веднъж дневно преди хранене трябва да се гълтат (без да се дъвчат) топченца от растително кюспе (суровината, останала след изстискването на сока) от моркови, зеле, картофи. При това те не бива да се дъвчат, за да не се напоят със слюнка. Гълтането на кюспето продължава дотогава, докато не настъпи пълен комфорт (изчезват оригването, метеоризмът).

Процедурите с кюспето са изключително прости. Ако човек усеща, че ръцете и краката му изстиват, желателно е да взема кюспе от зеле в количество до 3 супени лъжици веднъж дневно преди хранене дотогава, докато неприятните симптоми изчезнат.

Ако пък страда от киселини, подходящо е кюспето от моркови. Ако има високо кръвно налягане, най-добре е да приема кюспе от цвекло, а в случай че страда от белодробно заболяване за предпочитане е кюспето от черна ряпа. То е полезно и при камъни в черния дроб.

Отделяните през нощта стомашни сокове се поглъщат добре от леко навлажнени парченца ламинария. Те може да не се гълтат, а да се сдъвчат като храна, тъй като ламинарията бавно набухва и поема голямо количество от течността в стомаха. Соковете от плодове и зеленчуци е по-добре да се оставят да ферментират и тогава да се пият като квас.

Прясно изстисканите сокове при лечение на стомашно-чревния канал е по-добре да не се приемат или да се пият посолени преди лягане. Ако ви е трудно да гълтате топчетата кюспе, смесете ги със сметана. Кюспето от цвекло често влошава апетита. Това помага за по-бързо отслабване, ако не насилвате стомаха си излишна храна. Щом нямате апетит, не яжте нищо, докато апетитът не се появи отново. Ако в храната има малко въглехидрати и фибри и се приемат заместители на захарта, човек яде 3-4 пъти повече.

Лечение с билката „змийско мляко“

Лечение с фермент от билката змийско мляко

Билката змийско мляко има силни прочистващи свойства. Това се отнася не само за повърхността на кожата, но и за всички лигавици (на носоглътката, стомашно-чревния канал, очите, белите дробове и др.), мускулната, съединителната и костната тъкан.

Ферментите от змийско мляко притежават толкова мощни стимулиращи свойства, че ако се приемат в продължение на 1-2 седмици по половин чаша преди хранене, те практически напълно възстановяват епителната тъкан както на стомаха, така и на червата. Неразтворимите хлориди на тежките метали, заседнали в епителните власинки на стомашно-чревния канал, се извеждат с лекота от фермента със змийско мляко.

По-леките метали на радионуклидите (например цезий, стронций) също не се всмукват в организма заради образуването на неразтворими комплекси от соли на радионуклидите и стомашните ензими (пепсин).

Ето как да приготвяме фермент от змийско мляко (отровна билка!)

РЕЦЕПТА: Отмерват се 3 л млечна суроватка, към която се добавя 1 чаша захар и 1 чаша сушена или прясна билка змийско мляко. През зимата можете да си я купите от билкова аптека. Ако сами си набавяте билката, най-добре е да я берете в периода на цъфтежа, като откъсвате и стъблата, и листата. Не е желателно да се използват корените. Билката се поставя в марлена торбичка и с помощта на тежест (камъче) се спуска на дъното на трилитровия буркан. Ако млечната суроватка при пресичането на млякото се е прегряла и млечните бактерии са загинали, трябва да се добави около 1 чаена лъжичка сметана, купена от пазара. В сметаната винаги се съдържат здрави млечни бактерии.

Сместа се държи на топло и тъмно място. Бурканът се покрива с няколко слоя марля, за да не се завъдят винени мушици.

За 2 седмици се образува колония от силни млечнокисели бактерии.

Защо животните ядат силно отровни растения без да навредят на здравето си? Отговорът на този въпрос е лесен за знаещия човек. Работата е там, че растителната отрова не попада в кръвта на животното, тъй като отровната клетъчна маса от растенията с помощта на дрождевите бактерии в стомашно-чревния канал на животното се преработва в аминокиселини, пригодни за жизнената дейност на някои животински органи. Човекът обаче не може да преработи отровните растения в стомашно-чревния си канал, поради което не може и да нахрани някои свои органи и клетки с аминокиселини от отровните растения.

Ако обаче използваме млечна суроватка от козе мляко и оставим отровното змийско мляко да ферментира, ще получим напитка, която значително подобрява работата на стомашно-чревния канал на човека.

Полученият фермент от змийско мляко е дело на украинския академик Болотов и лекува много болести, включително и ракови тумори в целия стомашно-чревен канал, в белите дробове, матката и кожата. Характерна особеност е участието във ферментацията на дрожди, съдържащи се в червата на козите (големи любителки на това растение). Невероятните свойства на фермента от змийско мляко се дължат на уникалността му.

Освен това ферментът от змийско мляко има обезболяващи свойства и помага за зарастването на рани.

Разказ на лечител за излекуван пациент от лимфогрануломатоза

През 1993 година успях да излекувам пациент с лимфогрануломатоза. Моят пациент имаше лоша наследственост, както се казва – от лимфогрануломатоза беше умряла майка му, а също и няколко роднини. Лимфните възли зад ушите бяха увеличени до размерите на орех и бяха твърди като черупката му. Проведох лечението по следната схема. Приемането на фермент от змийско мляко в продължение на месец бе последвано от прием на фермент от невен през втория месец. В областта на лимфните възли се правеха компреси от печен в пясък лук, всеки ден пациентът разтриваше тялото си с оцетен извлек от орехови листа, приготвен по следната

Рецепта: 2 чаши пресни листа от орех се заливат с 500 мл силен оцет (9%) и се оставят да престоят в плътно запушен съд 2 дни.

Печеният в пясък лук се приготвя по следния начин.

В консервена кутия се сипва пясък, в който се зарива главата лук, небелена, кутията се слага на котлона и се държи на умерен огън 30 минути. След това лукът се изважда, намачква се добре и с полученото пюре се маже марля, която се налага върху подутите лимфни възли за през нощта. Компресът се закрепва с лейкопласт.

Храненето включва осолена и пушена сельодка, различни зеленчукови туршии. По-нататък се разрешава борш от кисело зеле, цвекло и моркови. Основните продукти в храненето са варено месо, риба, яйца, гъби в саламура, осолена сланина, сельодка с лук. Като гарнитура се добавят картофено пюре, задушено кисело зеле, каши от овес, пшеница, просо, елда. Изключва се рафинираното растително масло. За приготвянето на риба, гъби и за пържене се разрешава употребата на нерафинирано слънчогледово масло (шарлан). Зеленчуковите салати се подправят със сол и сметана.

След месец такова лечение лимфоцитите на пациента ми се повишиха с 14%, а след 3 месеца – до 28%. Впрочем много големи специалисти в областта на медицината не смятат лимфогрануломатозата за раково заболяване. Заболяването на органите на лимфната система възниква основно вследствие на хронично преохлаждане.

В конкретния случай след окисляването на кръвта е необходимо да се проведе алкализиране на лимфата, което се постига с фермента от невен, компресите с лук и разтриванията с оцетен извлек от орехови листа. Сега пациентът ми е жив и здрав и усилено работи.

Как ензимите от плодовете и зеленчуците помагат на стомашно-чревния канал

Още пояснения за ферментите

Ферменти тук наричаме продуктите от жизнената дейност на едноклетъчни организми, които разделя на два противоположни класа, към които в частност се отнасят ферментите от животински и от растителен произход.

Ферментите от животински произход се получават в резултат на използването по правило на дрождеви бактерии, а също и млечнокисели бактерии. Дрождевите бактерии се извличат от червата на растителноядни животни, например овце, кози, крави, зебри, елени, сръндаци, глигани, лосове и други. Различните дрождеви бактерии са способни да преработват растителните белтъчини. На всички са известни дрождите, преработващи белтъчините в пшеницата и в други зърнени култури, а дрождите от глиган могат да преработват и белтъчините в жълъдите, кестените и царевицата.

Ферментите с млечни бактерии от древността се използват с лечебна цел. Така например кравето мляко под въздействието на млечнокиселите бактерии се преобразува в извара и суроватка. Бактериите в суроватката при вътрешен прием влияят благотворно на организма. Но суроватката, която днес се получава от млякото, оказва потискащо въздействие на човешкия организъм. И това се дължи на еднообразното хранене на животните с комбинирани смески, които не са пълноценна храна. В резултат млякото, а оттам и суроватката губят лечебните си свойства. За да бъдат възстановени те, се пристъпва към развъждането на млечнокиселите бактерии в среда, където присъстват лечебни растения.

Ако в млечната суроватка се добавят захар и билка, например змийско мляко, се създава среда, в която присъстват силно отровни алкалоиди, и в нея могат да оцелеят само най-силните бактерии. Особено добре се справят в тази неблагоприятна среда млечнокиселите бактерии от козето мляко. В продължение на две седмици в суроватката от козе мляко се формират силни колонии млечнокисели бактерии. Продуктите от тяхната жизнена дейност обновяват и очистват повърхностите, на които попадат. Това се отнася не само за кожата, но и за други повърхности в организма: лигавиците на очите, носоглътката, ушите, белите дробове, вътрешната повърхност на целия стомашно-чревен канал, влагалището и др.

Дългогодишният опит от прилагането на фермент от змийско мляко за лечение на кожни заболявания и на лигавиците показва неговата изключителна ценност като лечебно средство на народната медицина.

Доказано е, че вътрешният прием в продължение на 1-2 седмици по 1/2 чаша половин час преди хранене напълно възстановява епитела на стомаха и червата. Забелязано е също, че от епителните власинки в червата се извличат всички тежки метали (олово, живак, талий, бисмут и др.). Те не могат да проникнат в организма заради образуването на хлориди, които с тези метали се оказват неразтворими. Част от металите от броя на радионуклидите образуват със стомашния сок неразтворими комплекси, които се задър­жат от епителните власинки, но лесно се отлепят от тях с помощта на фермента от змийско мляко.

Препоръчителни хранителни добавки при стомашно-чревни проблеми

За повече подробности относно използването на продукта, кликнете върху заглавието по-долу:

АВЕНА – 100% фин зелен овес за храносмилателната, костно-ставната и нервната система

БОАБАБ Здраве от дървото на живота! код30524

БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Бързо решение на стомашните проблеми, подутия корем и киселините с „Гастромакс“

ВИРУМИН – най-добрият приятел на храносмилателната система

ПРОБИОТИК КОМПЛЕКС За баланс на чревната микрофлора!

РАСТИТЕЛЕН ВЪГЛЕН За плосък корем без подуване и газове! код30227

Таблетки за киселини, код: 30483

Хлорела, код: 30419

ХЛОРОФИЛ За здраве, сила и енергия! код30813

ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ С ВИТАМИН С код30511

ЦАРСКИ БИЛКИ За храносмилателната система код 30108

ЧИСТ ЕКСТРА СОК ОТ АЛОЕ ВЕРА 1000мл код30247

ЯБЪЛКОВИ ФИБРИ таблетки за дъвчене код30488

Прочетете още статии със съвети за здравето на стомашно-чревния канал:

Зелевият сок е мощно лекарство против язва!

Диета при язва

Диета при стомашни киселини

Диета при синдром на дразнимото черво

Източници: perekis-i-soda.ru; beztabletok.ru; rassvet-svaroga.ru; cancerremedies.net

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *