ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всяка сутрин хапвате баничка? Вижте защо трябва да се откажете от този навик!

Навивате ли отново алармата след първия звън на будилника? Ако го правите, трябва да знаете, че няколкото минути сън допълнително сутрин ни прави поотпуснати и сънливи през деня.

Това, което правим веднага след като се събудим, е решаващо за това как ще се чувстваме през остатъка от деня, пише „Телеграф“. Забравете за дрямката след алармата! Когато решим да удължим излежаването в леглото, всъщност си вредим, защото отново връщаме мозъка в състояние на сън. Това ни прави още по-замаяни и още по-сънливи.

Никога не проверявайте пощата си веднага след като отворите очи. Ако го направите, ще видите всички служебни имейли, които ни затрупват със задачи още преди да сме станали от леглото. Това стресира психиката ни, което е най-вредният старт на деня. Не се гмуркайте и в социалните мрежи, за да видите дали имате съобщение и кой е харесал вчерашната ви снимка от партито.

Според учените сърфирането в мрежата не трябва да започва, преди да сме закусили и да сме измили очите и зъбите си.

Не се излежавайте дълго в леглото. Вместо да бездействате, направете лека тренировка.

Специалистите са категорични, че ако следващата ви мисъл, след като станете от леглото, е да си направите чаша ароматно кафе, е по-добре да се възпрете. Всяка сутрин, когато се събудим, в организма ни се активизира хормон, наречен кортизол. Той води до „събуждане” на тялото. Най-голямо количество от хормона организмът отделя между 6 и 8 часа сутринта. Когато изпиваме чаша от ароматната напитка, ние вкарваме в организма си кофеин, който действа по същия начин.

баничка
Първото хапване за деня не трябва да стартира с баничка

Когато черната напитка се приема системно, тялото ни става „мързеливо”.

Много важно е да не натоварваме психиката си с куп въпроси рано сутрин.

Закуската сутрин трябва да бъде балансирана, което означава, че не бива да се нахвърляте нито на много солено, нито на много сладко. Учените са категорични, че първото хапване за деня не трябва да стартира с баничка или друг тестен продукт. Проучване показва, че хапването им рано сутрин кара организма да иска още въглехидратна храна през деня.

Когато отидете на работа, не отлагайте важните задачи за обяд или следобед. Ако се мобилизираме, бързо можем да приключим с тях. Изследване показва, че прехвърлянето им за по-късната част на деня по-често води до изоставане в графика.

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *