Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Задължителни профилактични прегледи за рак на гърдата

Статистическите данни, които се изна­сят днес наистина са стряскащи: приблизи­телно във всяко второ семейство има жена, страдаща от рак на гърдата. На всеки по­ловин час в България се диагностицира рак на гърдата, за съжаление, в 85 но сто от случаите – на късен етап. На всеки един час в страната ни умира една жена от това заболяване. Оку­ражаващо е само това, че при своевременно откриване и лечение на рака на гърдата в ранен етап, е гарантирано излекуване при 98 на сто от жените!

Но въпреки статис­тиката, всяка от нас си мисли, че с нея това не може да се случи и пренебрегва задължи­телните за цял свят из­следвания – мамография и ултразвук.

Всяка жена на въз­раст между 18 и 35 години трябва да си прави профилактични изследвания на млечни­те жлези с ултразвук веднъж годишно. След 35 години – мамография, което е безболезнено рентгеново изследване на гърдите. Ако мен­струацията ви е дошла рано (на 12 години), вие сте на 30 години и не сте раждали, имате близки роднини, които са страдали от рак на гърдата или сте имали някакво заболяване на млечните жлези (фиброаденом), значи сте в рисковата група и е много опасно да игнори­рате тези изследвания. Освен това, ако сте си открили увеличение на лимфните възли под мишницата, уплътнения в гърдите, промени по кожата или секрети от зърното, независимо от възрастта ви и послед­ното изследване, което сте си направили, тряб­ва възможно най-скоро да се консултирате със специалист.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Задължителни профилактични прегледи за рак на гърдата

  1. Pingback: Има ли връзка между рака на гърдата и противозачатъчните? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *