Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Избавете се бързо от досадното главоболие

Лечение на главоболие. Аналгин. Хомеопатия. Хранителни добавки. Билки. Причини. От компютър. Синузит. Мигрена. От високо кръвно. Световъртеж. Шум в ушите. Шизофрения.

Всеки един е попадал поне веднъж в плен на коварното главоболие.

Главоболието е изключително неприятно и мъчително и затова всеки от нас гледа да се избави от него по възможно най-бързия начин.
Първото нещо, което би ви било от полза при наличието на болки в главата е да изпиете чаша вода, след което да накарате някой да ви направи масаж.
Ако това не ви помогне, би било добре да премерите кръвното си, защото в нередки случаи именно то е причина за това неразположение.

главоболие
Всеки един е попадал поне веднъж в плен на коварното главоболие

Ако кръвното ви е високо, ще е добре да вдигнете краката нагоре, тъй като по този начин ще подобрите значително кръвообращението, а това ще помогне за нормализиране на кръвното и отшумяване на неприятното главоболие.

Обичайно лечение при главоболие

1. Аналгин
Аналгинът е сред най-често използваните медикаменти при наличието на главоболие. Лекарството се отпуска без лекарско предписание, но за да постигнете максимален ефект е добре да спазвате инструкциите за употреба.
Активното вещество в този медикамент е метамизол натрий, което е от групата на обезболяващите. Той повлиява благоприятно болки от различен произход и понижава високата температура.

2. Хомеопатия

2.1. Беладона
Този продукт е изключително подходящ при интензивно главоболие, което създава усещането за пулсираща болка. С него болката изчезва изведнъж.

2.2. Айрис
Изключително подходящо за главоболие, което се усеща по-изразено в едната страна на главата. Най-често по-силната болка е от дясната страна и е придружена от гадене и повръщане.

2.3. Спигелия
Особено подходящо е за пареща, пулсираща и режеща болка. Обикновено тя се локализира в предната част на главата или в лявата страна. Болката се усилва при движение, студ, навеждане или ветровито време и намалява при покой.

2.4. Сангуинария
Обикновено се предписва при главоболие, което започва от тила и минава напред към главата. Болката е пронизваща, а когато е най-силна предизвиква гадене. Обикновено се облекчава след приема на Сангуинария, масаж или повръщане.

2.5. Нукс вомика

Това е продуктът, който е изключително подходящ, ако болката в главата е породена от злоупотреба с медикаменти, спиртни напитки или прекомерна консумация на кафе.
От полза ще е и ако болката е предизвикана от умствено или емоционално напрежение.

3. Хранителни добавки

3.1. Витамин С + цинк с удължено освобождаване
главоболиеПродуктът подпомага възстановяването на организма след настинки, вирусни зарази и боледувания. Полезен е за преодоляване на негативните последици от преумора и стрес. Подобрява състоянието на чупливи коса и нокти като възстановява блясъка и еластичността им.
Балансира и работата на храносмилателния тракт, тъй като е мощен антиоксидант. Достатъчно е да приемате по една таблетка сутрин, за да забравите за всички тези проблеми.

главоболие
3.2. Чисто масло от черен кимион + витамини и мастни киселини

Този продукт е доказал лечебните си свойства през вековете. Подпомага имунната система при срив в резултат на прекомерно натоварване. Повлиява благоприятно хроничното главоболие, алергии, астма, язва, гастрит и газове. Подпомага пречистването на храносмилателния тракт и отделителната система, така че е изключително подходящ за хора, страдащи от запек.
Приема се по 1-2 капсули дневно.

3.3. Масло със 110 билки. Най-добрите билки в света!
maslo-sas-110-bilkiМного е подходящо за възстановяване след натоварена работа в офиса, тежки физически натоварвания или обездвижване. Масажирайте цялото си тяло с него и ще усетите полъх на свежест. Има огромен ефект при наличието на главоболие и е подходящо за витализиране преди и след дълги пътувания.
Нанесете няколко капки върху желаната от вас зона, масажирайте и ще усетите моментален прилив на енергия и свежест.

3.4. Таблетки с екстракт от кора на бяла върба
s-ekstrakt-ot-kora-na-byala-varba-500x500-400x400Този продукт набира все по-голяма популярност на немския пазар и това не е случайно. Той е универсално болкоуспокояващо средство. Успокоява болка от мигрена, зъбобол, менструални неразположения, мускулни и ставни болки и не на последно място главоболие. Помага за овладяването на ревматични пристъпи, преумора и фебрилни състояния.
Приема се при необходимост на 1-2 таблетки по два пъти на ден. Таблетката се приема по време на храна или след това.

3.5. ДРЕНА ЛИНЕА за детоксикация и дренаж!
главоболие Този продукт е препоръчителен за активен детокс. Той подмладява и заздравява организма ви. ДРЕНА ЛИНЕА подпомага изхвърлянето на токсините и тежките метали от тялото, пречиства бъбреците и храносмилателната система и ще ви избави от лошия холестерол. Освен това заздравява еластичността на съдовете и гладката мускулатура.
Има диуретичен ефект. Билковата комбинация има мощно болкоуспокояващо, спазмолитично и противовъзпалително действие.
20 мл. от продукта се разтваря в 1-1.5 л. вода и се приема през целия ден.

3.6. ДЖИНДЖИФИЛ таблетки
главоболиеДжинджифилът е много ефикасно природно средство за различни стомашни неразположения като подуване на стомаха, преяждане и др. облекчава значително простудни заболявания, ставни възпаления, бронхит кашлица, главоболие и др. Продуктът се приема по две таблетки, три пъти дневно.

3.7. РЕЛАКС ДЕН И НОЩ при стрес и безсъние!
главоболиеТози продукт е от огромна полза при тревожност, безсъние, нервно неразположение, раздразнителност, хиперактивност, безпокойство, страх, менопауза, главоболие, коремни спазми и др.
Има релаксиращо и седативно действие, което се дължи на комбинацията от калифорнийски мак, лайка, лавандула, пасифлора, глог и валериана.
За да подобрите качеството на съня си е необходимо да приемате по 2-3 таблетки от продукта, 30 мин преди сън.

3.8. ВИТАМИН В КОМПЛЕКС за здрави нерви!
главоболиеЖивотът е достатъчно напрегнат и често се случва да си късаме нервите за глупости. Витамин В комплекс е средството, което ще ви помогне при такива случаи. Той не само ще обезпечи енергийно организма ви, а и ще реши проблемите ви с липидната обмяна, кръвотворните функции, стрес, проблемна коса и кожа, нервна система, гравоболие и преумора.
Ще подобри равновесието, паметта и функциите на нервната система. Имайте предвид, че продуктът засилва апетита. Приема се една таблетка дневно – сутрин, преди закуска.

4. Силно главоболие – възможни причини

4.1. Високо кръвно
Високото кръвно е най-често срещаната причина за главоболие. Този здравословен проблем може да доведе сериозни последствия, ако не му се обърне внимание навреме.
Обикновено при наличието на високо кръвно болката в главата е най-силно изразена в тила или челото. Може да бъде съпроводено със зачервяване на кожата. Често болката породена от високо кръвно налягане причинява слабост и замаяност, така че това също може да ви бъде ориентир.

4.2. Мигрена
Мигрената също може да е причина за появата на главоболие. Признаците, по които можете да разпознаете това заболяване са променливо настроение, нарастваща чувствителност към шум и светлина, повишен апетит към определени храни, често прозяване и лесна умора. Не е препоръчително да прибягвате към самолечение. Най-добре е да посетите опитен невролог, който да ви изпише адекватна терапия.

4.3. Шум в ушите
Колкото и странно да ви се струва шумът в ушите също може са причини болки в главата. Понякога шумът преминава бързо, а друг път се задържа доста дълго време и създава сериозен дискомфорт. Обикновено той може да бъде премахнат успешно с правилния подбор на медикаменти. Принципно лечението продължава между два и три месеца.

4.4. Синузит
Синузитът е често срещано заболяване на околоносните кухини. Ежегодно в Европа в плен на това заболяване попадат около 10 милиона души. Причинителите на заболяването могат да бъдат различни. Той се проявява най-често през есенно-зимния период и в началото на пролетта. Главоболието е един от симптомите на това заболяване. Останалите са тежест и болка около скулите и очите. Обикновено лицевата болка се засилва при завъртане на главата или навеждане.
Факторите, които предразполагат към появата на синузит са наличието на полипи в околоносните кухини, затрудненото оттичане на секретите в резултат на набъбналата лигавица и др.

4.5. Шизофрения
Все още не са ясни причинителите, предизвикващи това заболяване. Като цяло се хвърля голяма вина върху биологични, генетични и психологични фактори от околната среда. Болестта може да бъде предизвикана от редица рискови фактори като генетично предразположение, алергии, инфекциозни агенти и метаболитни нарушения.
Доказано е, че заболяването се предава в семейството. При еднояйчни близнаци рискът за появата на тази болест е около 50%. Ако един от двамата родители страда от него, то рискът за бебето се равнява на около 10%.
Учените предполагат, че за появата на болестта отговорност носят поне няколко гена.
Злоупотребата с марихуана също може да доведе до развитието на тази болест.

4.6. В слепоочието
Главоболието в темето и слепоочието е важен показател за здравословното състояние.
Обикновена хроничните хипертоници са измъчвани от болки в слепоочието сутрин, веднага след събуждане. Към средата на деня се появява известно облекчение. Понякога причината за болки в слепоочието е понижено или повишено ниво на кръвното налягане. Обикновено болката при ниско кръвно (хипотония) се появява сутрин.
Постоянните болки се засилват при кашлица, навеждане. Характерен признак при подобно състояние е усещане за болка при движение на очите. Под обстрела на подобна болка най-често попадат дамите, които страдат от наднормено тегло.
Обикновено при наличието на такава болка специалистите се насочват към търсене на болести на зъбите, очите, носа и ушите.
Главоболието със сигурност не е никак приятно, но преди да посегнете към силните болкоуспокояващи, опитайте някой растителен препарат с мек успокояващ ефект.

4.7. От компютър
Главоболието предизвикано от продължително стоене пред компютър напоследък е все по-често явление. В това няма нищо странно като се има предвид, че работата на голяма част от хората е свързана с компютри.
Дори и работата ви да не е свързана с целодневно стоене пред компютъра, то при първия удобен момент започваме да се ровим из нета и не усещаме как са минали няколко часа.
Това главоболие е в резултат от пренапрягането, на което подлагаме очите си.

5. Билки за лечение на главоболие

5.1. Лавандула
Можете да преборите успешно коварното главоболие и без медикаменти. Достатъчно е да капнете няколко капки от ухаещото масло от лавандула и да си направите масаж. Компресът с лавандулов спирт също е много ефикасен. Ако съчетаете някой от тези два метода с чай от ароматната билка, ефектът ще е гарантиран.

5.2. Жълт кантарион
Тази билка решава проблема с болката посредством засилването на притока на кръв. Ако всеки ден пиете по три чаши чай от жълт кантарион в скоро време ще забравите за силните болки в главата, които не ви дават мира. За да извлечете максимална полза от този чай е добре да го направите по рецептата на Петър Дънов – вари се една супена лъжица от билката в 250 мл. вода.

5.3. Глог
Тази билка от природната аптека също може да ви е от полза за справяне с този проблем. Приемайте всеки ден по две чаши чай от тази билка като го опивате на малки глътки. За да извлечете максимална полза от билковия чай, е необходимо да запарите за 5-10 минути 1 ч.л. цвят и листа от глог в една чаша с вода.
Ако не обичате чай, можете да го замените с тинктура от глог. Няколко капки от билковата тинктура, разтворени в малко количество вода също вършат чудеса.

5.4. Джинджифил
Чаят от джинджифил притежава мощни противовъзпалителни качества, благодарение на които помага на организма да пребори главоболието с лекота. Отварата помага и за разширяването на кръвоносните съдове и по този начин спомага лечението на хипертония. За да си приготвите лечебното питие, трябва да накиснете една лъжица от продукта в 200 мл. топла вода. Приема се трикратно.
Най-голям ефект ще има, ако стартирате лечението с джинджифил още при проявата на първите признаци.

5.5. Мента
Свежата мента е успокояващо средство, което помага за бързото и ефикасно потушаване на силното главоболие.
Достатъчно е да направите чай от една чаена лъжичка от билката, добавена към 200 мл. вряща вода. Съдът се покрива и се оставя да покисне за 10 минути. След това към запарката се добавя малко мед и се отпива на малки глътки.
В случай, че не сте почитател на чая, можете да го замените с ментово масло. Масажирайте с него слепоочията, тила и челюстта. Този сеанс е гаранция за моментално изчезване на болката. Междувременно вдишвайте с пълно гърло от свежия аромат на мента.

5.6. Гинко билоба
Всички знаят, че тази билка засилва оросяването. Тя е лек не само за паметта, а за почти всички проблеми, свързани с главата. Обикновено се приема под формата на таблетки и кошмарното главоболие отшумява за кратко време. Билката притежава силно съдоразширяващо действие, благодарение на което болката отшумява.

5.7. Канела
Уханната канела, която обикновено сме свикнали да прибавяме към десерти е другото средство, с което можете да се избавите от болката в главата. Тя помага дори в случаите, в които болката е в резултат на продължително излагане на студен въздух.
Най-добре е да вземете канелени пръчици и сами да си ги смелите на прах. Добавете към тях малко вода до получаването на гъста паста и я нанесете върху слепоочията и челото. Останете легнали за половин час. За отмиване на компреса използвайте хладка вода.

6. Сред алтернативните методи за лечение на главоболие е използването на магнитна лента за глава. Магнитотерапията е отдавна известна, затова може да опитате и това средство за справяне с проблема.

главоболие
Магнитна лента за глава за справяне с главоболието

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *