ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Магнитотерапията е супер ефективна! Тези изследвания го доказват!

Не е необходима специална подготовка за използването на магнитотерапия освен закупуването на конкретен продукт, предназначен за болезнената област, която ще бъде подложена на лечение. Продуктите, налични в широк ценови диапазон, включват огърлици и гривни, шини за колене, за гърба, за раменете и китките, подложки за матраци, ръкавици, чорапи, стелки за обувки и др.

Странични ефекти

Страничните ефекти, свързани с използването на магнитотерапия, са много малко. Пациенти, използвали транскраниална магнитна стимулация за лечение на депресия, съобщават за леко главоболие като единствен страничен ефект.

Магнитотерапията става все по-популярна и широко приета като алтернативен метод за облекчаване на болката. От края на петдесетте години на миналия век стотици изследвания са демонстрирали ефикасността на магнитотерапията.

За поръчки: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79.

През 1997 г. група физици от Медицинския колеж Бейлор в Хюстън, Тексас, изследва използването на магнитотерапия при 50 пациенти, развили полиомиелит в по-ранен етап от живота си. Тези пациенти изпитвали болка в мускулите и ставите, която стандартните лечения не успявали да облекчат.

Двадесет и девет от пациентите носели магнит, прикрепен към проблемна област, а останалите 21 носели немагнитни устройства. Нито на изследователите, нито на пациентите било казано на какво лечение са подложени (магнитно или немагнитно).

Както се случва при повечето изследвания, когато се използва плацебо, някои пациенти реагирали положитено на немагнитната терапия, но 75% от онези, при които бил използван магнит, съобщили, че се чувстват много по-добре.

Магнитна лента за глава премахва главоболието
Магнитна лента за глава премахва главоболието

При друго изследване на Нюйоркския колеж по медицина във Валхала, Ню Йорк, невролог тествал магнитотерапията върху група от 19 мъже и жени с оплаквания от умерено до силно парене, сърбеж или изтръпване на стъпалата. Техните проблеми се дължали на диабет или други състояния, например алкохолизъм. Тази група носела стелка с магнит в един от чорапите или в една от обувките по 24 часа в денонощие в продължение на два месеца, освен по време и къпане. В другия чорап или обувка носели немагнитна стелка.

За поръчки: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79.

После в продължение на два месеца носели магнитни стелки на двата крака. В края на изследването 9 от десетте пациенти с диабет съобщават за облекчение, докато само трима от деветимата пациенти, които не страдали от диабет, съобщават за облекчение. Неврологът, който отговарял за изследването, смята, че това проучване отваря вратата за нови допълнителни изследвания на магнитотерапията при пациенти с диабет. Той планира ново, по-мащабно изследване в близко бъдеще.

През 2000 г. в Университета на Вирджиния започва изследване, финансирано от федералните власти. Това изследване оценява ефикасността на магнитните подложки и матраци за облекчаване на болката в мускулите, схващането и умората, свързани с фибромиалгията.

Освен всичко друго магнитотерапията се изследва при лечението на депресия и за пациенти с биполярни разтройства. Процедурата, наречена повтаряща се транскраниална магнитна стимулация, се оказва обещаваща при лечението на това състояние.

При едно от проучванията е установено, че при пациентите с депресия степента на повторяемост на депресиите е намаляла в сравнение с пациентите, при които е използвана електрошокова терапия. За разлика от електрошоковата терапия пациентите, използвали магнитотерапия, не страдали от припадъци, грешки на паметта или разстроено мислене.

Изследванията на магнитите и мозъка продължават. През 2002 г. повече от 2000 пациенти са подложени на транскраниална магнитна стимулация за лечение на депресия в Университета в Южна Каролина с обещаващи предварителни резултати. Транскраниалната магнитна стимулация не действа така разтърсващо на мозъка като електрошоковата терапия.

Друго изследване проучва използването на магнити при лечението на първични тремори. В контролна група със симулативна повтаряща се транскраниална магнитна стимулация учените забелязват подобрение при тремора (треперенето) и липса на неблагоприатни ефекти от магнитотерапията.

Голям ефект от магнитотерапията има и при проблемно кръвно. Тук може да прочетете повече за положителните резултати. 

За поръчки: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *