Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правим, когато ни мъчат киселини?

Моля да ми отговорите, защо често получавам киселини, особено през лятото. Налага се да приемам хапчета за облекчаване на състоянието ми. Но след това често получавам разстройство на червата. Как да се избавя от тези неприятности?

Светла Матева – Русе

Най-честата причина за появяване на киселини през лятото са газираните напитки. Дори и по принцип полезната минерална вода също може да причини това неприятно явление. Съдържащият се в напитките газ в някои случаи не позволява да се затвори клапата между хранопровода и стомаха. В резултат на това киселините се връщат в хранопровода и вие получавате неприятни усещания.

Затова при склонност към киселини през лятото изцяло се откажете от газираните напитки. А минералната вода опитвайте да я обезгазирате.

Освен това от киселини често страдат тези, които прекарват повече време или цялото лято на вилата. Те по-дълго време работят наведени в градината. Опитайте да организирате по друг начин своя труд и колкото може по-рядко се навеждайте над лехите. Предварително си пригответе малко столче или каквото и да е друго специално приспособление. Така ще облекчите състоянието си. Помнете, че киселините, освен от газирано, се провокират и от кафето, силния чай, лютивата и мазна храна.

След прием на лекарства против киселини понякога наистина може да Възникне диария. Може би просто не ви понася едно или друго лекарство или сироп. Сменете препарата и може да ви помогне.

Обаче причината за разстройство в червата може да се крие и в друго. Киселият стомашен сок унищожава повечето болестотворни бактерии, които попадат в организма с не много прясната храна. А с помощта на лекарството ние все пак до голяма степен понижаваме киселинността на стомашния сок. Те обаче едновременно с това обезоръжават организма в борбата му с чревните инфекции.

Затова ако все пак ви се налага да приемате лекарства, то се старайте да приемате и по-прясна храна. Никога не купувайте съмнителни продукти. И не забравяйте да ги прибирате в хладилника си.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *