ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Традиционна китайска медицина – ИН билки

Ин е част от хармонията ин-ян.

Ин е женското начало и недостигът (дефицитът) на ин се съпътства от фебрилни състояния, хронични заболявания, свързани с белите дробове, стомаха, черния дроб и бъбреците. Измежду всички вкусове лютивият и сладкият са тези, които разпръскват и са ян, докато горчивият и киселият изсмукват и са ин.

Можете да използвате билки, които подобряват наличната ин енергия в тялото си за облекчаване на симптомите, свързани с тези заболявания.

Корен от Glehnia

Той се прибира по време на летните месеци и се вари и бели преди консумация. Сладък е и се използва за лечение на белите дробове, суха кашлица, сухо гърло и дрезгав глас. Също така подобрява храносмилането.

Корен от аспержи

Корените се събират през есента и се почистват, сваряват и нарязват на тънки филийки. Коренът е едновременно сладък и горчив и работи, за да се успокоят изблиците в белите дробове и бъбреците, които се дължат на недостиг на ин от овлажняване на белите дробове и осигуряване на храна на бъбреците. Също помага при задух и запек. Не се препоръчва за тези, които имат стомашни и бъбречни проблеми, които водят до липса на апетит или диария.

Черен сусам

Узрелите семена от черен сусам се събират през есента и се сушат на слънце. Те имат сладък вкус и се използват за подобряване на наличната енергия на кръвта, овлажняват червата и подобряват движението на храната в тях. Най-подходящи са при хора, които изпитват замаяност, замъглено виждане или преждевременно побеляване на косата. Те също така се препоръчват за хора със запек поради сухи черва. Те не трябва да се използват в случаи на диария.

Според традиционната китайска медицина светът е хармонично и цялостно единство, където всички живи същества се разглеждат като свързани с обкръжаващата ги околна среда. От древни времена китайците са се опитвали да обяснят различни сложни явления чрез създаване на теориите за ин и ян и за петте елемента.

 

 

Билколечението навлиза все повече в живота ни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *