Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всички естествени средства против киселини

Част 1, част 2

Спете в полулегнало положение

kiselini-3Киселините в стомаха се влошават през нощта, благодарение на факта, че вие ​​сте в легнало положение по време на сън. Гравитацията работи против вас, тъй като стомашната киселина успява по-лесно да се „качи” към хранопровода и гърлото ви. Със сигурност ви се е ослучвало да се събудите от парещата болка и дори стомашно съдържание в устата си. Това е много опасно, тъй като можете да се задавите, докато спите и да не можете да си поемете нормално въздух. Осигурете си повдигнато състояние на половината тяло и главата, като подложите специална повдигаща възглавница. Друг вариант е да имате легло, което се повдига откъм главата, като тези в болниците. Много е важно да не лягате 3 часа след последното хранене, но това почти никога не се спазва. Затова научете, че трябва да лежите на лявата си страна, ако сте се нахранили скоро – това улеснява смилането на храната и намалява рефлкса.

Правила на хранене:

  • Не поемайте гигантски хапки храна. Вземайте по-малки хапки и яжте бавно, което дава време на стомаха да смеле храната. Освен това трябва да дъвчете внимателно и да задържате една хапка в устата си поне 30 секунди! Така смилането започва още от устата и за стомаха е по-лесно да се справи.
  • Нали знаете, че определени храни предизвикват стомашни киселини и това обикновено са храни с високо съдържание на киселина (домати или цитрусови плодове, например) или пикантни храни. Избягвайте тези храни, за да не дразнят стомаха ви особено вечер.
  • Хранете се по-често с по-малко храна, а не цял ден да гладувате или да хапвате набързо на крак, а след това вечер вкъщи да се тъпчете, защото сте прималели от глад.

 

Продължение

 

Разделното хранене – най-безвредната диета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *