Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още рецепти против киселини

Част 1

 

Успокояване на стомаха със сок от алое

kiselini-2Алоето е растение, използвано за успокояване на изгаряния, но то може да направи повече от това.

Алоето е в състояние да помогне против киселините, защото има свойството да намалява възпалението. Това означава, че когато коремът ви е раздразнен и това се пренася към хранопровода, една чаша сок от алое вера може да бъде лекарството, което ще го успокои.

Необходима ви е половин чаша сок от алое вера, която да изпиете преди хранене. Сокът трябва да бъде със стайна температура. Имайте предвид, че алоето може да действа като слабително, така че правете това лечение, когато нямате намерение да излизате или да ходите на места, където няма тоалетни.

Mint-GumДъвчете дъвка

Вестник Dental Research публикува резултатите от проведено проучване, които показват, че хора със симптоми на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), или хронични киселини получават облекчение, когато дъвчат парче дъвка без захар в продължение на 30 минути след хранене. Това е така, защото дъвката стимулира слюнчените жлези и увеличава притока на слюнка. Всяка киселина, която е изградена в червата се разрежда и се отмива или изчиства по-бързо. Клирънсът на киселина след това подобрява симптомите на ГЕРБ. Нашата нормална слюнка всъщност помага на храносмилателния процес, поради което е много важно да дъвчете храната повече.

Вземете една дъвка без захар (каквито са повечето напоследък – ако са сладки, това означава, че има подсладител, но не и захар). Дъвчете след хранене в продължение на 30 минути, за да се предпазите от стомашни киселини. Ако дъвката съдържа мента, още по-добре!

 

Продължение

 

 

Домашно приготвените козметични продукти не са скъпи и се правят лесно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Още рецепти против киселини

  1. Марги каза:

    Сокът от алое наистина помага! Изпитала съм го и затова мога да кажа със сигурност. Аз го приемам като концентрат от цял лист, точно така си пише и на шишенцето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *