Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Езофагеалният спазъм е болезнен и имитира инфаркт!

Как да разпознаете кога имате езофагеален спазъм  (спазъм в хранопровода) и кога инфаркт?

Повечето хора просто мислят, че хранопроводът е гърлото им, но той всъщност е сложен орган, който е съществена част от храносмилателния тракт. Когато в него се получават спазми, те може лесно да се сбъркат с инфаркт, тъй като болката е в средата на гръдния кош. Поради това е важно да идентифицирате езофагеалния спазъм.

  1. Забележете точно къде е болката – дали е точно в средата на гърдите и има ли съпътстваща болка към челюстта или лявото рамо. Ако имате само стягаща болка в средата на гърдите, това вероятно е езофагеален спазъм.
  2. Обърнете внимание кога и вследствие на какви дейности или симптоми, свързани с хранене или пиене получавате болката. Ако през последните 24 часа сте яли нещо пикантно или сте прекалили с алкохол – това може да предизвика този спазъм. Имайте предвид, че тази болка може да е предшествана от стрес, който преживявате.
  3. Какви симптоми за нарушения в храносмилателната система сте имали? Имате ли оплакване от киселини, колко често се случва? Има ли вероятност да имате гастрит, който не лекувате? Дали сте имали проблеми с язвена болест? Това са предшестващи заболявания и симптоми, които водят до възпаления и спазми в хранопровода.
  4. Случва ли ви се, когато си легнете да имате постоянно желание да се оригнете, но не получавате облекчение. Това може да бъде симптом за изострено състояние на стомашно заболяване.
  5. Опитайте да облекчите спазъма, като започнете да пиете студена вода от чаша – изпийте цяла чаша от 200 мл наведнъж, ако можете. Оригнете се и след това легнете на лявата си страна и се отпуснете. Изчакайте така спазъмът да премине.

Езофагеалните спазми са много болезнени и повечето хора ги описват като имитация на инфаркт. Във всички случаи трябва да отидете на преглед при специалист, който да установи диагнозата ви и да ви предпише лечение.

За лечението на езофагеалния спазъм могат да се прилагат нитрати (с дълго или късо действие), калциеви антагонисти (Дилтиазем), антидепресанти (Имипрамин), инхибитори на протонната помпа (Омепразоли, Пантопразоли) и други с цел да се намалят симптомите. Понякога се налага да се използват и силни обезболяващи. Задължително променете начина си на живот и хранене.

Можете да опитате и със следната отвара:

Смесват се по 50 гр. от: цветове полски мак (Papaver rhoeas), листа маточина (Melissa officinalis), стръкове комунига (Melilotus officinalis), 40 гр. стръкове босилек  (Ocimum basilicum) и 20 гр. корени дилянка (Valeriana officinalis). От тази смес се прави отвара всеки ден, като се варят 2 супени лъжици в 400 мл. вода. Оставя се да кисне и да изстива 1 час и се пие три пъти на ден преди ядене – горната порция се разделя на три. Може да се приготвя от предната вечер и да се изпива на другия ден.

 

 

 

Още съвети за това как да се храните – част 3

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *