Научете още рецепти против киселини

Част 1, част 2, част 3

Приемете още киселина

kiselini-4Когато имате киселинно парене на хранопровода, изглежда доста нелогично да поемате още по-киселина. В много случаи обаче, киселинният рефлукс се причинява от липсата на достатъчно киселина в стомаха, отколкото да имаш прекалено много. Самата киселина помага на долния езофагеален сфинктер да се затегне и затвори. Ако стомахът ви не произвежда достатъчно киселина, вашият сфинктер се отпуска и по този начин вие получавате стомашна киселина в хранопровода си.  Ако мислите, че това е вашия случай, опитайте да пиете чист, суров, натурален, нефилтриран ябълков оцет, за да видите дали това ще ви предпази от рефлукса и дали ще успеете да го прекъснете.

Вземете 3 супени лъжици натурален ябълков оцет и 200 мл прясна хладка вода. Смесете ги и пийте преди хранене 3 пъти на ден и веднъж преди лягане. Ако почувствате облекчение, продължете с това лечение, но ако рефлуксът се влоши веднага прекратете, за да не увеличите проблема си. Това средство помага само в гореописания случай на недостатъчно производство на киселина в стомаха.

Яжте банан или ябълка

Бананите съдържат естествени антиациди, които могат да действат като буфер срещу киселинния рефлукс. Ако искате да опитате най-простите средства за домашно лечение на киселини, започнете да ядете банани, които са добре узрели, по един на ден. Друг вариант е да опитате една ябълка на ден. Яжте по една ябълка преди лягане или пийте ябълково смути, за да предотвратите киселините. Смутито се препоръчва, за да може стомахът по-лесно да приеме ябълката, тъй като не е сигурно дали ще я сдъвчете толкова добре.

 

Продължение 

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *