ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Научете повече за лечението на сериозните вирусни инфекции полиомиелит , рубеола, хепатит и менингит с естествени средства

Детският паралич ( или полиомиелит ) е резултат от нахлуване на полиомиелитния вирус в храносмилателния тракт.

От края на 50-те години болестта е със затихващи функции и почти е изкоренена на Запад, макар че не са изключени някои отделни случаи.

Симптомите могат да варират от много леки до изключително тежки и включват главоболие, стомашно-чревни разстройства и схванат врат и гръб. По-сериозните случаи могат да прогресират до менингит и парализа.

Лечение

Полиомиелит алтернативно лечение
Полиомиелит алтернативно лечение

В острата фаза на болестта хоспитализацията и традиционното медицинско лечение са единственото решение. След като инфекцията е утихнала, множество алтернативни терапии могат да помогнат за облекчаване на послеефектите от болестта.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Масаж, ароматерапия и манипулации. Те могат да помогнат за подобряване на циркулацията и релаксиране на парализираните крайници.

Диета и хранене. Последните изследвания в САЩ подсказват, че допълването на храненето с хормона дехидроепиандростерон (ДХЕА) е ефективно.

Консултиране и хипнотерапия. И двете терапии могат да помогнат за облекчаване на тревожността и депресията.

Забележка. По-късно в живота някои жертви на детски паралич преживяват един вид “постполиомиелитен синдром” — влошаване на инвалидността им със симптоми, подобни на тези на множествената склероза. В такива случаи алтернативното лечение прилича на терапията на множествената склероза.

Освен ако няма сериозни противопоказания, бебетата трябва да бъдат имунизирани срещу детски паралич (полиомиелит), тъй като това е болест, която лесно може да пламне отново. Страничните ефекти от ваксината могат да се лекуват от хомеопат.

Масажът на краката със или без есенциални масла и деликатните манипулации могат да помогнат да се подобри потокът на кръвта в парализираните крайници, както и да накарат пациента да се почувства релаксиран.

Плуването под надзор или леките физически упражнения в топъл басейн могат да насърчат циркулацията в долните крайници.

Детският паралич е заболяване, което задължително трябва да се докладва на здравните органи и при най-малкото подозрение незабавно да се потърси лекар.

Рубеола

Рубеолата (германската шарка) е остро вирусно заболяване, което сякаш се разпространява на епидемии. Силно заразно е и макар че симптомите са доста леки, ако жената се зарази по време на бременността, болестта може сериозно да увреди или да убие плода.

Симптомите включват леко повишена температура, леко розови обриви на малки петънца, които започват зад ушите и върху лицето и се разпространяват по тялото. Възможно е очите да сълзят и болният да има възпалени жлези. Симптомите продължават само няколко дни.

Лечение

Лечение на рубеола
Лечение на рубеола

Хладка запарка от лавандула, нанасяна с гъба върху кожата, може да помогне за облекчаване на сърбенето.

Болният се изолира под карантина и се избягват всякакви контакти с други деца и особено бременни жени. Лечението се извършва под наблюдение на личния лекар.

 Хепатит

Хепатитът е вирусна инфекция на черния дроб, причинена от няколко свързани вируси, най-често хепатит А, В и С. Симптомите включват жълтеница, гадене, повръщане, треска, умора и мускулни болки.

Лечение

При острите фази на хепатита са необходими хоспитализация и медицинско лечение, защото болестта може необратимо да увреди черния дроб. През периода на възстановяване от болестта обаче допълнителните терапии помагат за предотвратяването на повторната й поява.

Лечение
Лечение

Подсилете имунната си система. Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Смята се, че катехинът е ефективна билка при няколко типа чернодробни заболявания и има антиоксидантни свойства. И глухарчето е широко признато чернодробно лекарство, тъй като е богато на витамини, минерали и особено каротиноиди. Магарешкият бодил, артишокът и женското биле са добре известни чернодробни лекарства.

Хранене и диета. Избягвайте алкохола, който уврежда черния дроб. Яжте храна, бедна на мазнини и захар и богата на влакна. Някои алтернативни лекари използват 50-100 г интравенозно витамин С с амантадин хидрохлорид.

Хомеопатия. Bryonia 30c, Mercurius ЗОс, Phosphorus ЗОс и Hydrastis ЗОс могат да се препоръчат като конституционално лечение.
Традиционна китайска медицина. Чи гун и китайските билки са благотворни.

Акупунктура. Тя може да се използва през възстановителния период.

Глухарчето (Taraxacum officinale) е билка, специфично използвана в случаи на жълтеница или проблеми, свързани с черния дроб.

Хепатит В е инфекциозен в продължение на месеци, така че хигиената е от съществено значение по време на този период. Ваната, тоалетната и мивката, както и съдовете и приборите трябва да се дезинфектират след употреба.

Почивката в леглото се препоръчва дотогава, докато пациентът чувства, че тя е необходима. Пийте много течности, за да прочистите системата, и приемайте допълнително витамин С. Избягвайте мазни храни и се въздържайте от алкохол, за да помогнете на черния дроб да оздравее.

Подсилете имунната си система. Забавете темпото, докато се възстановявате. Пълното оздравяване може да отнеме месеци.

Менингит

Както бактерии, така и вируси могат да причинят менингита – заплашваща живота болест, появяваща се епидемично.

Заслепяващо главоболие, гадене, силно схванат врат (особено при навеждане на главата напред) и чувствителност към светлина (фотофобия), появяващи се внезапно, могат да са симптоми на менингит Възможно е да има червени обриви, а при бебетата може да се повдигне и да се опъне фонтанелата (мекото място на върха на главата).

Лечение

Бактериалният менингит се нуждае от незабавни медицински грижи и се лекува с големи дози антибиотици. Те унищожават както лошите, така и добрите бактерии, които се намират съвсем естествено в тялото ни, а това на свой ред може да доведе до растеж на гъбични инфекции, които тези бактерии обикновено контролират. Поради тези причини медицината е измислила препаратите с пробиотици и пребиотици. По време на възстановяването са полезни и алтернативните терапии.

Китайска медицина
Китайска медицина

Вирусният менингит обикновено не се нуждае от лечение, но допълнителните терапии, използвани, след като заболяването се е успокоило, ще имат възстановителен ефект и ще насърчат по-бързата рехабилитация.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина, хомеопатия, традиционна китайска медицина и акупунктура. Тези терапии могат да помогнат за укрепване на организма и неговия имунитет.

Ароматерапия, йога и масаж.Тези терапии могат да помогнат да се засили тялото и подобри психиката.

Менингитът е спешен медицински случай. Бързината на лечението е от критично значение: случаите, в които се подозира менингит, трябва незабавно да получат медицинска помощ.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *