БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Кои са най-полезните храни, които да хапвате през януари и февруари

Ето какви храни е добре да присъстват в менюто ви, ако искате да сте здрави, във форма и кипящи от енергия!

ЯНУАРИ

Зеле и качамак

Зеле, броколи, карфиол
Зеле, броколи, карфиол

Бяло зеле, савойско зеле, броколи и карфиол са перфектни за първия месец от годината. Общото между тях е, че стимулират имунната система, тъй като това са храни богати на каротеноиди, витамин С и фолиева киселина, тоест вещества, които подпомагат производството на антитела и бели кръвни клетки. Полезни са, когато се консумират сурови или приготвени на пара, овкусени само с лимон и зехтин.

Качамак
Качамак

Другата полезна храна за януари е качамакът. Ако усетите, че ви наляга умора и желанието за сън се увеличава, това означава, че имате нужда от продукт, който да стимулира и повишава нивата на серотонин в организма. Качамакът, който се прави от царевично брашно, е точно това, което би ви помогнало в такава ситуация. Внимание! Ако към качамака добавите сирене, полза няма да има, тъй като млечните продукти анулират положителния ефект.

ФЕВРУАРИ

Ечемик и червена цикория

Брашно от ечемик
Брашно от ечемик

Опитайте да заместите бялото брашно (или поне част от него) с ечемичено. Ечемикът съдържа т. нар. разтворими фибри, които го правят изключително полезен за силуета. В допълнение има и нисък гликемичен индекс, което още повече помага за контролиране на теглото. В края на зимата имаме нужда именно от такива храни, за да успеем навреме да влезем във форма.

Червена цикория
Червена цикория

Другата изключително полезна и препоръчвана от италианските диетолози храна е червената цикория. Горчивите вещества в този зеленчук, които именно придават онзи характерен вкус, притежават способността да изчистват като с четка токсините и шлаката от човешкия организъм, като в същото време стимулират дейността на черния дроб. Освен това цикорията е от тези храни, които съдържат антоцианини – съединения с противовъзпалителни свойства, които предпазват от розацея.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *