По-трудно е отслабването, когато килограмите са натрупани от талията надолу

Трудно, но не и невъзможно е отслабването! Да се доверим на четири изпитани стратегии.

Разходки за отслабване
Разходки за отслабване

Специалистите са категорични – за да отслабнем и за да останем слаби, трябва да се храним балансирано, но без лишения. Важните параметри са гликемичният индекс на хранителните продукти, избягването на токсините и редовната физическа активност.

Детоксикация за отслабването

Отстраняването на токсините от тялото е начин на борба с възпалителните процеси, но освен това ни кара да се чувстваме добре и премахва умората, изпитваме по-голямо желание да се движим и да изразходваме енергия.

Биохрани – В околната среда има много пестициди и други вещества, които смущават дейността на ендокринната система. Консумацията на биохрани е начин те да бъдат избегнати, тъй като употребата им в отглеждането на биопродукти е забранена.

Никога не затопляйте опаковани в пластмаса готови храни в микровълновата фурна.

Минерална или планинска вода – Чешмяната вода може да съдържа замърсители. По-добре е да пиете минерална или изворна вода в стъклено шише, но тъй като водата не съдържа мазнини, пластмасовата опаковка не е от такова значение.

Изгорялото е вредно за отслабването – Препеченото месо, изгорелите корички хляб, почернялата риба, изпечена на трил, съдържат вещества, които вследствие на високата температура се трансформират в потенциални причинители на възпалителни процеси.

Всекидневна физическа активност – Това е идеалният начин да изваем хармоничен силует и да стопим мастната тъкан. Това е важно, тъй като именно тя поема като гъба токсичните вещества, което е добре за отслабването.

Храни с противовъзпалителен ефект – Има хранителни продукти, които стимулират възпалителните процеси в организма – такива са червените меса, кафето, слънчогледовото олио, черният пипер.

По-добре е да заложим на зеления чай, черния шоколад, мазните риби и рапичното олио, които имат тъкмо обратния ефект, тоест предпазват от възпаления.

Редовен спорт

Физическата активност играе основна роля в овладяването на телесното тегло. Чрез нея се изгарят калориите, придобити с храната, и се постига хармонично разпределение на мускулната маса. Нужни са по три тренировки седмично, всяка с продължителност 30-40 минути.

За плосък корем

Седнете на пода, вдигнете коленете към гърдите, а ръцете насочете нагоре. Задръжте в тази позиция няколко секунди и отпуснете крайниците. Повторете упражнението 15 пъти. За да подсилите ефекта му, можете да повдигате краката опънати в коленете.

За стройни бедра

Легнете на дясно и запазете равновесие.

Повдигнете левия крак на около 50 см от пода и направете 15 малки кръгови движения първо напред и после назад. След това повторете упражнението, обърнати на другата страна.

Нисък гдикемичен индекс

Вместо изцяло да премахнете от менюто си продуктите, съдържащи глюциди, както препоръчват много диети, изберете тези храни, които имат нисък гликемичен индекс – така хем ще съхраните удоволствието, хем ще запазите контрол над нивото на кръвната захар и ще избегнете пригладняването. Важно е също как готвите продуктите – за предпочитане е, например, спагетите да не са прекалено много сварени, защото иначе съдържащият се в тях амидон по-бързо се превръща в глюкоза. Също така предпочитайте студените храни – един топъл варен картоф е с по-висок гликемичен индекс в сравнение със студения варен картоф, приготвен на салата.

Прибран силует

Златните правила на стройната фигура са няколко:

  1. По-малко сол! Можете да я замените с пресни или сухи ароматни подправки. Избягвайте готовите храни, те са пълни със сол.
  2. Консумирайте с предимство репички, спанак, тиквички, пълнозърнести храни, портокали, киви, ябълки и други продукти, богати на фибри.
  3. Когато огладнеете по никое време, хапнете плод, а не вафла.
  4. Пийте 1,5-2 литра вода всеки ден. Включете в хидратацията и зеления чай.
  5. Възползвайте се от хранителните добавки на базата на кофеин или гуарана, които стимулират разграждането на мазнините.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *