ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво говори състоянието на устата за вашето здраве?

Някои симптоми, свързани със състоянието на устата, могат да кажат много за здравето

болести уста
Има болести, чиито първи проявления не са там, където обичайно бихме очаквали да са. При някои венерически болести, например, първите симптоми се появяват именно в устата.

Симптом – червени и кървящи венци

Ако е изключена диагнозата пародонтоза, то тогава може да е симптом и на диабет. Високите нива на глюкоза в слюнката подпомагат появата на бактерия, която увеличава риска от развитието на кариес и заболявания на венците.

Заболявания на кръвта като левкемия и неутропения, които убиват белите кръвни телца, борещи инфекциите, също могат да бъдат виновни за възпалението на венците.

Симптом – незарастващи бели и червени ранички в устата

Раничките в устата може да са признак за канцерогенни лезии, но може и да са знак за автоимунно заболяване като лупус, пемфигоид, пемфигус, диабет.

Симптом – ерозирали зъби

Булимия. При това заболяване повръщането е доста киселинно, което води до ерозия на емайла на зъбите. Киселината в стомаха и хранопровода, която съпътства гастроезофагеалния рефлукс, може да разруши зъбите. Лошият дъх също е част от това заболяване.

Разберете кои храни отключват влошаването на състоянието и ги избягвайте. Може би не е зле да ограничите подправките, доматите, пържените и мазните храни. А ако обичате кофеинови напитки, по-добре редуцирайте приеманото количество.

Симптом – подут език

Разгледайте добре езика. Ако често и през повечето време е подут, ако има и зачервяване, то тогава това може да е причинено от наличието на анемия или глосит – възпаление на езика. Промяна в начина, по който изглежда езика може да бъде предизвикана и от скарлатина. Скарлатината е инфекция, която може да се развие след попадане на стрептокок в гърлото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *