Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как тези места от тялото ни отразяват различни проблеми?

Това са места по тялото ни, които сигнализират за здравословното ни състояние.

Тялото ни сигнализира
Тялото ни сигнализира

Скалпът

Какво да гледаме?

Пърхот по раменете и дрехите, сърбеж. Това са симптоми на себореен дерматит. Люспите по скалпа нерядко са знак за раздразнение или алергия от гел, боя за коса или от лосион против косопад.

Как да се лекуваме?

Използвайте шампоан против пърхот в течение на няколко седмици. Имайте предвид, че все още няма шампоан или лосион, който с еднократна употреба да лекува завинаги пърхота. Затова трябва редовно (веднъж седмично) да третирате косата си с шампоан против пърхот, за да се избегне повторната му поява.

Профилактика

Дайте си известно време почивка при употребата на гел или боя за коса. И се опитайте да не се чешете.

Клепачите

Какво да гледаме?

Подуване на клепачите, малки топченца в основата на миглите. Те се причиняват от запушване на Мейбомиевите жлези, които отделят мастен секрет, който смазва края на клепача, за да не се бели кожния епител. Секрециите се натрупват и образуват малки топчици, известни като ечемик. Той представлява (хронично) бактериално възпаление, което често е болезнено. Въпреки че не е опасно за здравето, то създава естетично неудобство.

Как да се лекуваме?

Чрез добра хигиена на очите, с налагане на топли компреси три или четири пъти дневно, чрез които до няколко седмици ечемикът ще изчезне. Понякога може да се наложи и употребата на антибиотик във вид на капки или паста за мазане.

Профилактика

Изтривайте очите с влажно памуче, дори и да не сте гримирани. Ако носите лещи, поставяйте ги и ги махайте внимателно задължително с чисти ръце.

Лицето

Какво да гледаме?

Червени петна и кожа, която се лющи около носа и веждите. Това отново е признак за себореен дерматит.

Как да се лекуваме?

Крем или овлажняващ гел, предписани от лекар, ще решат проблема ви само след петнадесетина дни употреба. След това не забравяйте редовно да хидратирате кожата си и периодично да използвате предписания гел или крем, защото подобно на пърхота, червените петна и лющещата се кожа по лицето се появяват периодично.

Профилактика

Не злоупотребявайте с храни, които омазняват кожата като например шоколад или колбаси. Гледайте да намалите стреса, защото той също е фактор за появата на себореен дерматит.

Мишниците

Какво да гледаме?

Зачервяванията и сърбежите могат да са знак за раздразнение на кожата (особено след епилация), алергия, екзема или друга инфекция…

Как да се лекуваме?

Няколко дни не използвайте дезодорант. Кортикостероидният крем е ефикасен при възпаления и кожни раздразнения, но никога не трябва да се ползва, без да е предписан от лекар. В случай на инфекция може да се наложи и употребата на крем на антибиотична основа.

Профилактика

Подсушавайте се старателно след баня. След епилация се дезинфекцирайте с антисептичен крем или разтвор. Ако сте склонни към изпотяване, използвайте талк.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *